13.09.2011. / 11:08

Autor: Nacional.hr

Jadranka u neplaćenim jabukama

"Kad je presuda postala pravomoćna, blokiran je račun te Braniteljske zaklade i otad je s njega za mene skinuto šest tisuća kuna. Dakle, trebam dobiti još dosta preostalog duga", završio je prevareni Jozo Matić

Jadranka Kosor (Photo: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL)Jadranka Kosor (Photo: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL)Jadranka Kosor je brala jabuke agronoma Joze Matića iz Metkovića koje Braniteljska zaklada Mura nije nikad platila, piše Novi list.

Hrvatska premijerka prošli tjedan je otvorila berbu jabuka na rasadniku braniteljske zaklade u Murskom Središću kojom upravlja Stjepan Tarandek, no 35 tisuća sadnica jabuka isporučenih prije šest godina nikad nisu plaćene tvrtki za proizvodnju sadnog materijala Apple koju vode Matić i supruga Jelena. Jadranka Kosor je prilikom posjeta rasadniku rekla kako je ponosna na činjenicu da projekt braniteljskih udruga započet 2004. godine sjajno napreduje i kako zapošljava tri tisuće branitelja te članova njihovih obitelji. Stjepan Tarandek se osim predsjednici vlade zahvalio i iseljeniku Arturu Lukinu na donaciji od 100 tisuća eura.

"Sve je bilo uredno. Napravili smo ugovor i račun i ja sam im isporučio sadnice. Cijena je bila 35 tisuća kuna plus PDV. Izdao sam im i deklaraciju na osnovu koje su od Ministarstva poljoprivrede dobili poticaje za sađenje jabuka. Međutim, da sam znao kakav je taj Tarandek nikad se s njim ne bih upuštao u bilo kakve poslove. Jednostavno mi nije želio platiti sadnice", rekao je Matić. Nakon izvjesnog vremena Matić se odlučio na tužbu, koja je nakon Dubrovnika i Čakovca konačno procesuirana u Čakovcu.

"Tarandek se ponašao krajnje nepošteno, tvrdio je čak da me nikad nije vidio i da nije od mene kupio sadnice. Ali, svjedoci su na sreću potvrdili da je istina na mojoj strani. Uglavnom, općinski sud je u rujnu 2009. presudio u moju korist", rekao je agronom kojem je trebalo biti isplaćeno dugovanje od 35 tisuća kuna i kamate te troškovi parnice. Tarandek se žalio, no njegova tužba je odbijena. "Kad je presuda postala pravomoćna, blokiran je račun te Braniteljske zaklade i otad je s njega za mene skinuto šest tisuća kuna. Dakle, trebam dobiti još dosta preostalog duga", završio je prevareni Jozo Matić.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika