13.09.2011. / 11:37

Autor: Totalsport

Liga prvaka: Samo četvorica od 32 trenera nisu bili nogometaši

Najpoznatji je, dakako, Jose Mourinho (48), trener madridskog Reala, prvog suparnika zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka

Jose Mourinho Jose Mourinho Samo četvorica trenera koji vode momčadi-sudionice ovosezonske Lige prvaka nisu ostvarili profesionalnu igračku karijeru prije trenerske, piše Marca.

Točnije, na klupama 32 momčadi koje će ovaj tjedan krenuti u najelitnije europsko klupsko natjecanje sjedi 28 stručnjaka koji su prije bili više ili manje poznati nogometaši. Među četvoricom koji se nikad profesionalno nisu bavili nogometom su čak trojica Portugalaca.

Najpoznatji je, dakako, Jose Mourinho (48), trener madridskog Reala, prvog suparnika zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka. Ista je priča i s njegovim učenikom, 33-godišnjim Andreom Villas-Boasom koji je nakon osvajanja Europa lige s Portom ljetos sjeo na klupu Chelseaja. Na klupi Porta ga je zamijenio njegov donedavni asistent Vitor Pereira (43) koji je također igrao nogomet samo kao amater.

Uz trojicu Portugalaca, na klupu je bez prethodne zapažene nogometne karijere sjeo i Španjolac Juan Carlos Garrido (42), strateg Villarreala.

Trener Dinama Krunoslav Jurčić (41) profesionalnu je igračku karijeru počeo 1988. upravo u maksimirskom klubu. Igrao je potom i za Inter iz Zaprešića, Istru, Beveren, pa ponovno Dinamo, te Torino, Sampdoriju i Slaven Belupo. Za hrvatsku je reprezentaciju odigrao 21 utakmicu, a bio je i član momčadi koja je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. osvojila broncu.

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika