13.09.2011. / 12:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Ravnatelj policije nevin pred jednim Šelebajem

Utvrđeno je, navodi se u priopćenju, da je razlog za postupanje policijskih službenika zagrebačke PU i zadarske PU bio stvaran i zakonski utemeljen, a policijsko postupanje bilo je provedeno po pravilima struke i sukladno zakonskim ovlastima

Foto: PixsellFoto: PixsellMinistarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestilo je danas kako je nakon provedenog nadzora i navoda iz pisma Vladimira Šelebaja Selliera ocijenjeno da su navodi koji terete glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića neutemeljeni.

MUP je 7. rujna zaprimio pismo Vladimira Šelebaja Selliera, koje je istovremeno i javno objavljeno u medijima, a u kojem se ukazuje na navodnu zlouporabu položaja glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića, nakon čega je ministar unutarnjih poslova naložio provedbu unutarnjeg nadzora i provjeru navoda iz pisma.

Unutarnji nadzor proveli su djelatnici Odjela za unutarnju kontrolu, a tijekom nadzora je "obavljen uvid u svu relevantnu dokumentaciju sačinjenu povodom slučajeva koji se spominju u pismu te su obavljeni razgovori s nadležnim policijskim službenicima u pojedinim slučajevima".

Utvrđeno je, navodi se u priopćenju, da je razlog za postupanje policijskih službenika zagrebačke PU i zadarske PU bio stvaran i zakonski utemeljen, a policijsko postupanje bilo je provedeno po pravilima struke i sukladno zakonskim ovlastima.

"Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije ni na koji način od načelnika zagrebačke PU i načelnika zadarske PU zahtijevao postupanje policije koje bi bilo pristrano u korist Dijane Čuljak, a na štetu, Vladimira Šelebaja Selliera. Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije naložio niti organizirao poduzimanje posebnih dokaznih radnji (nadzor i tajno snimanje telefonskih razgovora) i tajno praćenje Vladimira Šelebaja Selliera. Navodi Vladimira Šelebaja Selliera koji terete glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića ocijenjeni su kao neutemeljeni", stoji u priopćenju glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca.

Šelebaj Sallieri u pismu ministru Tomislavu Karamarku tvrdi da ravnatelj policije Grbić, koji je navodno u ljubavnoj vezi s njegovom suprugom, HTV-ovom novinarkom i urednicom Dijanom Čuljak Šelebaj, sudjeluje u pokušaju da ga se ošteti za milijunsku imovinu, te da je iskoristio svoje podređene kako bi mu onemogućio da tijekom brakorazvodne parnice dođe do novca od prodanoga zajedničkog stana. Također navodi i da je bez osnova i mimo uobičajene procedure pozivan na razgovore u policiju te da su policijski službenici, uz ino, bez potrebe pretraživali njegove nekretnine u Zadru.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika