13.09.2011. / 13:06

Autor: Totalsport

Davis cup: Antonio Veić stigao u J. Afriku

Zajedno s Veićem stigao je i potpredsjednik Hrvatskog teniskog saveza Slavko Rasberger, čime je delegacija dobila novog člana: Rasberger će, među ostalim, zastupati HTS na ždrijebanju u četvrtak u 10 sati

Antonio Veić Antonio Veić Dolaskom Antonija Veića, hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija je kompletirana i sada u Potchefstroomu trenira u punom sastavu, uoči ogleda s domaćinom Južnoafričkom Republikom u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, od 16. do 18. rujna.

Zajedno s Veićem stigao je i potpredsjednik Hrvatskog teniskog saveza Slavko Rasberger, čime je delegacija dobila novog člana: Rasberger će, među ostalim, zastupati HTS na ždrijebanju u četvrtak u 10 sati.

Ako izbornici nominiraju tenisače u skladu s očekivanjima, prvog dana, u petak (prvi meč je u 10 sati) trebali bi igrati Marin Čilić i Rik De Voest, te Ivan Dodig i Kevin Anderson. Čilić je svakako favorit, a o meču Dodiga i Andersona mogao bi ovisiti rasplet cijelog susreta. Anderson jest bolje rangiran (34.), ali Dodig ne zaostaje mnogo (37.). Obojica ove sezone igraju najbolji tenis u karijeri.

- Igrao sam protiv Andersona prošle godine u kvalifikacijama Šangaja, pobijedio je 6-2, 6-4 - kaže Dodig.

- Servis mu je najopasnije oružje i na to se oslanja. Na suparnikov servis igra vrlo agresivno s osnovne linije i dosta riskira.

Hrvatski sastav se malo po malo privikava na veliku nadmorsku visinu (1343 metra). Dodigu je igranje u ovakvim uvjetima novost.

- Nikad prije nisam igrao na ovakvoj nadmorskoj visini. No iz dana u dan sve je bolje i mislim da će do prvog meča u petak sve biti u redu. Južnoafrikanci su s razlogom izabrali da se igra ovdje, jer su naviknutiji na uvjete. Mi smo bolji uspoređuje li se plasman na rang listi dvojice najboljih igrača, a njihova je prednost što će igrati pred svojim navijačima u uvjetima koji im odgovaraju. Ovo je otvoren meč, šanse su podjednake - smatra Dodig.

S tim se slaže i prvi južnoafrički reket Kevin Anderson, koji cijeni hrvatski sastav, ali se nada pobjedi:

- Davis Cup je životinja nepredvidljivog ponašanja. Respektiramo Hrvatsku, čeka nas jak suparnik. Ali isto tako se nadamo uspjehu. Ja sam najbolji tenis igrao upravo u Južnoj Africi, a domaća atmosfera nas može ponijeti - rekao je Anderson.
Bez njegovih pobjeda Južnoafrikanci će teško imati šansu, ali takva očekivanja stvaraju dodatni pritisak.

- Anderson je sjajan tenisač, ali bit će pod pritiskom i vidjet ćemo kako će ga izdržati - prokomentirao je hrvatski izbornik Goran Prpić.

Slaže se i Dodig, ali upozorava:

- Jasno nam je da se Južnoafrikanci nadaju da će Anderson osvojiti tri boda, ali ne treba podcijeniti De Voesta i Van der Merwea. Ja se samo nadam da ćemo i Marin i ja igrati dobro, a onda bi i rezultat trebao biti dobar.

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika