13.09.2011. / 17:01

Autor: Hina

Veliki požar u Mostaru zaprijetio spremnicima plina

Siloviti požar koji je izbio u utorak oko podneva, potaknut vjetrom u roku manje od sat vremena opustošio je desetine hektara obradivoga zemljišta u južnom mostarskom naselju Baćevićima te umalo prouzročio katastrofu jer se proširio u krug tvornica Aluminija i FEAL-a gdje je plamen dosegnuo i velike spremnike plina, izvijestili su iz mostarske tvrtke Aluminij.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSiloviti požar koji je izbio u utorak oko podneva, potaknut vjetrom u roku manje od sat vremena opustošio je desetine hektara obradivoga zemljišta u južnom mostarskom naselju Baćevićima te umalo prouzročio katastrofu jer se proširio u krug tvornica Aluminija i FEAL-a gdje je plamen dosegnuo i velike spremnike plina, izvijestili su iz mostarske tvrtke Aluminij.

Prema riječima Jure Sušca, voditelja Službe zajedničkih poslova Aluminija, za manje od deset minuta plamen je probio u tvornički krug Aluminija. Vatrena stihija se gutajući travu i nisko raslinje munjevito proširila do tvrtke Feala, gdje je u posljednji trenutak spašena plinska centrala s višetonskim spremnicima do kojih su dosegli plameni jezici, zahvativši prije toga vanjske kontejnere u vlasništvu te tvornice, navode iz Aluminija.

Katastrofa je spriječena samo zahvaljujući nadljudskim naporima pripadnika Službe protupožarne zaštite Aluminija, Službe osiguranja Aluminija, djelatnika mostarskoga Feala i mještana Baćevića koji su zaustavili požar. Požar je lokaliziran nešto poslije 13.30 sati, a gasitelji nadziru požarište.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika