13.09.2011. / 17:14

Autor: Hina

Brammertz: Čelnici u regiji premalo rade na pomirdbi

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz u utorak je u Beogradu, upitan za komentar izjava predsjednice hrvatske vlade Jadranke Kosor o hrvatskim generalima u Haagu, rekao kako ne želi polemizirati ali da smatra kako su neki čelnici propustili pozitivno utjecati na pomirbu.

Serge BrammertzSerge BrammertzGlavni haaški tužitelj Serge Brammertz u utorak je u Beogradu, upitan za komentar izjava predsjednice hrvatske vlade Jadranke Kosor o hrvatskim generalima u Haagu, rekao kako ne želi polemizirati ali da smatra kako su neki čelnici propustili pozitivno utjecati na pomirbu.

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem Brammertz je, upitan kako gleda na nedavnu izjavu Jadranke Kosor u kojoj pozdravlja generala Antu Gotovinu, kazao kako je odgovorno ponašanje političara uvjet da narodi shvate što se događalo u ratovima.

"Kada gledam razvoj situacije u 'regiji', što se sve događalo a nije dugo prošlo od sukoba, nekada sam i sam iznenađen koliko su politički čelnici propustili prilika da pozitivno utječu na proces pomirbe", kazao je Brammertz.

Srbijanski predsjednik Tadić podsjetio je kako ni jedan političar ni dužnosnik Europske unije nije kometirao izjave predsjednice hrvatske vlade. Za njega to predstavlja znak koji je za Srbiju, kako je rekao, "više nego bitan", jer smatra da nema jednakog pristupa prema zbivanjima na prostoru bivše Jugoslavije.

Tadić je dodao kako on čeka takvu reakciju europskih dužnosnika i poručio kako je svjestan da "ne živimo u pravednom svijetu i nećemo se sutra probuditi u raju", ali je ponovio kako je za njega "potpuno neprihvatljivo ponašanje europskih kolega".

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika