13.09.2011. / 17:27

Autor: Ivanka Rade, Hina

Konferencija UNWTO: Hrvatska je turistička zvijezda

Zahvalivši hrvatskoj vladi na organizaciji i domaćinstvu konferenciji Rifai je u nekoliko navrata ponovio da je Hrvatska turistička zvijezda prošle i ove godine u svijetu te da nije samo lijepa zemlja nego i država u kojoj je prepoznata važnost turizma za gospodarski oporavak, rast i razvoj

Damir Bajs i Taleb Raifai (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Damir Bajs i Taleb Raifai (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Upravo završena Prva međunarodna konferencija Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o turizmu i medijima koja se odvijala u zagrebačkom Hotelu Westin zaista je na jednom mjestu okupila brojne svjetske medijske stručnjake, njih oko četiri stotine.

Na nizu panale i stručnih izlaganja govorilo se prvenstveno o odnosu turizma i medija, a glavni tajnik UNWTO-a Talib Rifai u više je navrata čestitao Hrvatskoj na iznimnom uspjehu i "pozitivnom preobražaju" koji je ostvarila u posljednjih nekoliko godina.

Zahvalivši hrvatskoj vladi na organizaciji i domaćinstvu konferenciji Rifai je u nekoliko navrata ponovio da je Hrvatska turistička zvijezda prošle i ove godine u svijetu te da nije samo lijepa zemlja nego i država u kojoj je prepoznata važnost turizma za gospodarski oporavak, rast i razvoj. U svom je govoru posebno pohvalio ministra turizma Damira Bajsa kao primjer uspjeha i učinkovitosti u provođenju dobrih turističkih politika dok je za Hrvatsku posebno naglasio da je izvrstan primjer dobrih koraka u preobrazbi u destinaciju kojoj danas zavide diljem svijeta.

Obzirom da su uzvanici u grad Zagreb stigli iz više od 50 zemalja svijeta ovom konferencijom naziva "Turizam u glavnim vijestima" Hrvatska će kao destinacija dobiti neprocjenjivu reklamu koju je u ovim kriznim vremenima - kada se mediteranske destinacije bore za svakog gosta - donedavno mogla samo sanjati.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 13.09.11. 17:40

Onanija, samozadovoljavanje, masturbacija ili jednostavno drkanje.


registracija
17/8/11

foringas, 13.09.11. 22:11

mi smo izmislili more, sunce i naturizam. engleski kralj i kraljica su se kupali goli u moru još pred sto i više godina.
a kaj nam to vrijedi kad svatko služi na tom našem turizmu samo ne hrvati.


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 14.09.11. 07:40

Rafai je jos rekao da je Hrvatska najskuplja u regiji,na sto mu je ovaj nas debeli odgovorijo"Hrvtaska vise ni je jeftina destinacija",znaci na Hrvatsku jadransku obalu mogu doci svi turisti svjeta ako su bogati,nazalost mi imamo more,a idemo Grcku,Tunis....ljetovati,jer nam je nase drago more preskupo,jer nismo bogati.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika