13.09.2011. / 18:18

Autor: Hina

Netanyahu protiv palestinskog zahtjeva UN-u

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ponovio je u utorak, za susreta s njemačkim ministrom vanjskih poslova Guidom Westerwelleom u Jeruzalemu, da se protivi palestinskom zahtjevu da UN glasuje o primanju u članstvo palestinske države,

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin Netanyahu ponovio je u utorak, za susreta s njemačkim ministrom vanjskih poslova Guidom Westerwelleom u Jeruzalemu, da se protivi palestinskom zahtjevu da UN glasuje o primanju u članstvo palestinske države,

Netanyahu je rekao da "pridaje veliku važnost izravnim mirovnim pregovorima s Palestincima. Mir se može postići samo izravnim pregovorima, a nikako jednostranim postupcima", po službenom priopćenju.

"Dvojica čelnika su razgovarala o izazovima koji bi se mogli pojaviti tijekom ovog mjeseca, o napetostima s Turskom i o iranskoj prijetnji", dodaje se u priopćenju.

Westerwelle se u nedjelju navečer u Amanu sastao s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom i upozorio ga da bi njegov potez u UN-u mogao usporiti nastavak pregovora.

"Njemačka podupire uspostavu održive palestinske države na kraju pregovora" s Izraelom, ali misli da "treba izbjegavati postupke koji bi mogli otežati napredak prema rješenju s dvjema državama", rekao je njemački ministar tijekom tog posjeta.

Palestinsko vodstvo je potvrdilo da na godišnjem zasjedanju Opće skupštine idući tjedan kani podnijeti zahtjev za primanje palestinske države u UN, u nedostatku izgleda za nastavak mirovnih pregovora s Netanyahuovom vladom.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika