14.09.2011. / 09:40

Autor: Hina

Požarište obilaze Josipović i Milinović

Zbog požara je zatvorena državna cesta D1 i prekinut željeznički promet, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

U gašenju sudjeluju i kanaderiU gašenju sudjeluju i kanaderi

Državna uprava za zaštitu i spašavanja u 9 je sati izvjestila kako na požarištu Pađan više nema otvorene vatre i detonacija. Za sad je još uvijek na snazi odluka o evakuaciji stanovništva dok se ne utvrdi da više ne postoji opasnost od detonacija zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava u krugu stare vojarne.

Tijekom dana požarište će posjetiti predsjednik Ivo Josipović i ministar zdravstva Darko Milinović.

I dalje je za sav promet zatvorena državna cesta D1 i prekinut željeznički promet, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požar prvo zahvatio travu

Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je jučer u 15,45 sati dojavu od Županijskog vatrogasnog operativnog centra Šibenik o požaru otvorenog prostora na području Pađana. Požarom je zahvaćeno 1,5 hektara trave i niskog raslinja.

Požar je zahvatio i bivšu vojarnu Stara straža, gdje je vatra zahvatila i spremišta sa zaostalim streljivom, doznaje se iz šibensko-kninske Policijske uprave (PU). Policija je započela sa evakuacijom stanovništva u krugu od pet kilometara od vojarne zbog eksplozija zaostalog streljiva koje se mogu čuti iz kruga vojarne.

U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz Knina, Ervenika, Kistanja i Promine, a na požarište su bila upućena četiri kanadera i Air Tractor, no zbog eksplozija povučeni su s požarišta na sigurno.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika