13.09.2011. / 19:23

Autor: Hina

Započeo 61. atletski miting u Zagrebu - glavne zvijezde Bolt i Vlašić

Na stadionu Mladosti uz Savu započeo je najjači IAAF atletski miting u povijesti Zagreba, na kojem će nastupiti najbrži čovjek svijeta Jamajćanin Usain Bolt i najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić, te još pet svjetskih prvaka s nedavnog Svjetskog prvenstva u Daeguu.

Usain BoltUsain BoltNa stadionu Mladosti uz Savu započeo je najjači IAAF atletski miting u povijesti Zagreba, na kojem će nastupiti najbrži čovjek svijeta Jamajćanin Usain Bolt i najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić, te još pet svjetskih prvaka s nedavnog Svjetskog prvenstva u Daeguu.

Prepuni stadion Mladosti pozdravio je na predstavljanju sve zvijezde IAAF World Chalengea, a prave ovacije doživjeli su Vlašić i Bolt, koji je prije šest godina kao nepoznati sprinter pobijedio u utrci na 200 metara.

Miting je svečano otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je još izrazio zadovoljstvo što je u glavni grad Hrvatske došao najatraktivniji sportaš svijeta Usain Bolt.

Uz elitnu disciplinu mitinga na 100 metara s Boltom, te skok uvis u kojem će se Vlašić boriti sa svjetskom prvakinjom Anom Čičerovom, zagrebački miting nudi još utrka s najjačim atletičarima svijeta. Na ženskih 100 metara nastupit će svjetska prvakinja Amerikanka Carmelita Jeter, a na 100 prepone nastupit će također svjetska prvakinja i vlasnica drugog rezultata u povijesti Australka Sally Pearson. Posebno jaka bit će tradicionalna 61. memorijalna utrka Borisa Hanžekovića na 110 prepone u kojoj će trčati svjetski prvak Jason Richardson, svjetski rekorder Kubanac Dayron Robles i David Oliver.

Utrka na 100 metara za atletičare na rasporedu je u 19.55 sati.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika