14.09.2011. / 07:42

Autor: Hina

Clinton: Nova američka misija odvraćanja Palestinaca

Izaslanici administracije američkog predsjednika Baracka Obame vratit će se na Bliski Istok u sklopu američkih napora odvraćanja Palestinaca da predaju zahtjev za pristup njihove zemlje UN-u, rekla je u utorak američka državna tajnica Hillary Clinton.

Hillary ClintonHillary ClintonIzaslanici administracije američkog predsjednika Baracka Obame vratit će se na Bliski Istok u sklopu američkih napora odvraćanja Palestinaca da predaju zahtjev za pristup njihove zemlje UN-u, rekla je u utorak američka državna tajnica Hillary Clinton.

"Sljedećih dana se američki izaslanik za Bliski Istok David Hale i specijalni savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame Dennis Ross vraćaju u regiju", rekla je Clinton na konferenciji za novinare.

Dvojica diplomata će se sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom. Hale i Ross su prošlog tjedna biti u regiji.

Clinton često kontaktira i pokušava spriječiti Abasa da preda zahtjev prigodom Opće skupštine UN-a, 20. rujna.

Palestinci se žele obratiti izravno UN-u radi blokade pregovora s Izraelom tijekom posljednjih godinu dana.

SAD namjeravaju vetom blokirati postupak Vijeća sigurnosti.

"Bez obzira što da se desi u UN-u to neće dovesti do promjena koje Sjedinjene Države žele, posebice rješenje s dvije države", rekla je Clinton.

Ona je ponovila da su "izravni pregovori dviju strana jedini način postizanja trajnog rješenja. To je put koji prolazi preko Jeruzalema i Ramalaha, a ne New Yorka", zaključila je.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 14.09.11. 08:28

Ajmo malo.Dugo vas nije bilo.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 14.09.11. 09:58

"izravni pregovori dviju strana jedini način postizanja trajnog rješenja" ali pod izraelskim uvijetima. To je jedno od zlatnih pravila pregovaranja - uvijek se podržava zemlja koja je u nekoj regiji najjača, te će ona znatno bolje proći.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika