14.09.2011. / 08:33

Autor: Hina

Završen okršaj s talibanima u Kabulu

Snage sigurnosti ubile su šest talibana koji su sudjelovali u napadima na ciljeve u Kabulu i tako nakon 20 sati okončale okršaj u glavnom gradu Afganistana, službeno je objavljeno u srijedu.

Okončane su borbe s teroristima u KabuluOkončane su borbe s teroristima u KabuluSnage sigurnosti ubile su šest talibana koji su sudjelovali u napadima na ciljeve u Kabulu i tako nakon 20 sati okončale okršaj u glavnom gradu Afganistana, službeno je objavljeno u srijedu.

"Operacija je upravo završena a policija je ubila šest terorista, pojedinosti o žrtvama objavit ćemo naknadno", objavio je na Twitteru glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova Sedik Sediki.

U utorak su agencije objavile da su poginula najmanje dva civila i četiri policajca, a 22 osobe su ozlijeđene u talibanskim napadima na Kabul. Više od dvanaestak eksplozija odjeknulo je u u središtu grada gdje se nalaze diplomatska predstavništva.

Talibanski samoubojice počeli su u utorak u središtu Kabula usklađene napade, a ciljevi su bili sjedište međunarodnih snaga NATO-a te američko veleposlanstvo.

Talibani su zauzeli zgradu u gradnji u gradskom središtu u blizini diplomatske zone i iz nje ispalili rakete prema nekoliko veleposlanstva i NATO-ovoj bazi te zgradama afganistanske uprave. U grad je istodobno upalo i nekoliko bombaša samoubojica.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika