14.09.2011. / 10:17

Autor: Totalsport

WTA Quebec: Tomljanović silno namučila prvu nositeljicu Hantuchovu

Tomljanović je dobila drugi set sa 6-2, te potom otvorila treći set s breakom

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska tenisačica Ajla Tomljanović, 160. igračica s WTA ljestvice ovog tjedna, mogla je i pobijediti u utorak, u meču 1. kola WTA turnira u kanadskom Quebecu (tvrda podloga).

Makar je igrala protiv Daniele Hantuchove, prve nositeljice turnira i 25. na svijetu, Tomljanović je došla vrlo blizu slavlja. Ipak, u samoj završnici je Hantuchova bila za nijansu spretnija i nakon jednog sata i 53 minute proslavila pobjedu od 6-0, 2-6, 6-4.

Kako je počeo meč teško je bilo zamisliti da će Tomljanović na najveća moguća iskušenja staviti uglednu Slovakinju. Nije uspjela Tomljanović doći do niti jednog gema, ali se sve okrenulo u nastavku meča.

Tomljanović je dobila drugi set sa 6-2, te potom otvorila treći set s breakom. No, prednost nije dugo trajala, te se u nastavku odlučujućeg seta razvila velika borba.

Kod 4-3 za Slovakinju tri vezane break-prilike (0-40) je spasila Ajla, a potom je kod 5-4 za Hantuchovu spasila i dvije vezane meč-lopte (15-40). Treću nije uspjela i morala je na kraju pružiti ruku Slovakinji.

Na kraju je Hantuchova iskoristila šest od 18 break-prilika, a hrvatska predstavnica četiri od sedam.

WTA Quebec, 1. kolo:

Hantuchova (1) - Tomljanović 6-0, 2-6, 6-4

Vezane vijesti

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić postavljena je u kvalifikacijama za Wimbledon za 12. nositeljicu. U 1. kolu pobijedila je Rumunjku Elenu Bogdan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika