14.09.2011. / 10:41

Autor: Totalsport

Sion izgubio žalbu pri UEFA-i, Celtic ostaje sudionik Europa lige

Rješenje koje je postalo pravomoćno rezultat je činjenice da su Švicarci u posljednjem pretkolu igrali s igračima koje su doveli ovog ljeta, premda to nisu smjeli učiniti

Nogometaši CelticaNogometaši CelticaŽalbena je komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odbila žalbu švicarskog kluba Siona protiv njegova isključenja iz natjecanja u skupini I Europa lige.

Natjecanje će u istoj, kako je i ranije riješila UEFA-ina Disciplinska komisija, nastaviti škotski Celtic premda ga je švicarski klub u posljednjem pretkolu Europa lige pobijedio ukupnim rezultatom 3-1.

Rješenje koje je postalo pravomoćno rezultat je činjenice da su Švicarci u posljednjem pretkolu igrali s igračima koje su doveli ovog ljeta, premda to nisu smjeli učiniti. Branila im je to suspenzija još iz 2008. godine, kada su se o statute Međunarodne nogometne federacije (FIFA) ogriješili potpisavši golmana Essama El-Hadaryja premda je Egipćanin imao važeći ugovor s drugim klubom. FIFA je tada aktualnom pobjedniku Švicarskog kupa zabranila transfere, no Sion je ovog ljeta doveo čak šestoricu novih igrača koji su dobili pravo nastupa u nacionalnom prvenstvu nakon što su to sami zatražili putem redovitoga građanskog suda.

Premda je isti, Kantonski sud Vauda, presudio da igrači imaju pravo nastupati i na međunarodnoj sceni, UEFA je naputak odbila.

Vezane vijesti

Europa liga: Athletic i Atletico zasluženo do finala

Europa liga: Athletic i Atletico zasluženo do finala

Nogometaši Athletica pobijedili su na svom terenu lisabonski Sporting s 3-1 u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Europa lige, te su izborili plasman u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika