14.09.2011. / 11:20

Autor: Totalsport

WTA Quebec: Mirjana Lučić lako do drugog kola

Pobijedila je Lučić za jedan sat i deset minuta Amerikanku Jamie Hampton sa 6-4, 6-2

Mirjana LučićMirjana LučićHrvatska tenisačica Mirjana Lučić, 104. igračica u ovom trenutku na svijetu, lako je apsolvirala 1. kolo na ovotjednom WTA turniru u kanadskom Quebecu (tvrda podloga).

Pobijedila je Lučić za jedan sat i deset minuta Amerikanku Jamie Hampton sa 6-4, 6-2. Bio je ovo njihov drugi međusobni meč i druga pobjeda Lučić.

Samo je jednom tijekom meča Lučić izgubila svoj početni udarac makar je napravila devet dvostrukih servis-pogrešaka. Šest od sedam break-prilika je Hampton imala u drugom setu, no u toj dionici nije imala nikakve šanse jer je Lučić odlično koristila njen drugi servis i stalno prijetila s breakom, dok se spretno izvlačila iz velike većine problema kada je servirala.

Tako je kroz meč Lučić napravila četiri breaka (od devet šansi), te je izborila drugo kolo u kojem će igrati protiv češke tenisačice Barbore Zahlavove-Strycove koja je potpuno istim rezultatom, 6-4, 6-2, bila bolja od Kineskinje Shuai Zhang. Čehinja je, inače, šesta nositeljica turnira.

WTA Quebec, 1. kolo:

Lučić - Hampton 6-4, 6-2

Hantuchova (1) - Tomljanović 6-0, 2-6, 6-4

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika