14.09.2011. / 12:02

Autor: Renato Baretić

Renato Baretić:

Svečano stavljanje lavine u pogon

Lavina se, dragi moji, još nije ni pošteno zatresla, a kamoli zakotrljala...

Ha! To bi bilo nešto: biti zadnjih dana ona poslovična muha na zidu u središnjici HDZ-a, ili na onim grozno kičastim tapetama u dvorani gdje zasjeda vlada! Mislim, bilo bi to zanimljivo u bilo koje doba, ali ovi zadnji dani nekako su mi baš intrigantniji i interesantniji od ičega prije, ne znam zašto...

Ah, da je neprežaljeni dr. Franjo Tuđman živ, sve bi to bilo nakićeno bubicama i naozvučivano na sve zamislive načine, pa bismo barem deset godina kasnije doznali što se to u kasno ljeto 2011. pričalo po sastancima, tko je tu vikao a tko šutio, tko je bio za Karamarkov povratak u stranku a tko protiv, tko je prvi spomenuo da se bivšu stranačku blagajnicu Branku Pavošević izbaci i iz stranke i s radnog mjesta na kojemu je godinama tako vjerno i usrdno služila svima i svakakvima, te tko je eventualno bio protiv te ideje, i s kojim argumentima.

Photo: Marko Lukunić/PIXSELL (arhiva)Photo: Marko Lukunić/PIXSELL (arhiva)Čuda bi ta muha mogla ispričati ali, eto, čovjek snuje a HDZ određuje... Sad nam, nakon "otkrića" ovih crnih fondova i zapanjujuće zaprepaštenosti njihovih korisnika, valja očekivati tek još drskije uvrede iz crkvi, i postojećih i još neizgrađenih, pa još brojnije sezonske prozivke za komunistička zlodjela i još više rezanja vrpci pred novim pogonima za proizvodnju plastičnih ručki škara za rezanje vrpci pri otvaranju te polaganju temeljaca novih tvornica za masovnu proizvodnju kamena-temeljaca. U Hrvata. Lavina se, dragi moji, još nije ni pošteno zatresla, a kamoli zakotrljala...

Kaže jedan moj neku večer: "Ljudi, a da je to sve lipo posmicat, a?". Gledali smo ga u nevjerici nekoliko sekundi, jer izgledao je previše ozbiljno dok je to izgovarao, sve dok netko nije rekao: "Nemoj, pa lipše će ih bit gledat kako trunu sami od sebe".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
22/3/10

Fintic, 14.09.11. 12:35

Renato, djeluje pomalo zastrašujuće, ali od tog šutljivog i strpljivog naroda, što je još simptomatičnije čak i iz usta nekadašnjih fanova današnje zločinačke organizacije, sve češće čujem ovo što si ti obzirno napisao kao riječi nekog trećeg, virtualnog, u slučaju istrage teško pronalazivog... : "Ljudi, a da je to sve lipo posmicat, a?"


registracija
30/6/09

jebivjetar, 14.09.11. 13:36

Jebe mi se za HDZ i Jacu vVaisavljević ! Nikada nisam ni glasovao za tu bandu lopovsku iako sam branitelj od prvog dana !


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.09.11. 13:39

Ovo je, kakva-takva, ali ipak neki oblik borbe protiv korupcije, ali za sada u vladajućim redovima.
Šišljagić poziva na istovremenu ostavku i premijerke i vlade, ali poziva i DORH da istraže i SDP-ove crne fondove. S druge strane neki prozivaju i HDSSB za lihvarenje nad slavonskim poduzećima.
Izvjesni Vrdoljak, inače HNS-ovac, otkako je ušao u vlast u Osijeku, od tada je poduzeću njegova prezimenjaka, baš krenulo.
Bandić je bio dobar dok je punio SDP-ove crne fondove, i za njega je MIlanović imao samo riječi hvale. Kada se odmetnuo, jer je više davao nego mu je SDP vraćao, onda je postao naj veći bandit u državi. Kako mu ide uz prezime?!

Pa valjda nema u ovoj državi, točnije rečeno u narodu, toliko naivnih, osim u režimskim medijima, koji će se usuditi braniti njihovo bjanko poštenje.

Zabrinjava činjenica, da se, uz apsolutnu istinu, ne činjenicu, da svi imaju svoje crne fondove, trenutno istražuju samo 1-2 stranke. Postavlja se pitanje, zašto se šuti o drugima? Tko brani te druge? Zašto Baretić, drugi mediji, DORH, institucije, drže, da neki smiju a neki ne smiju krasti? Jer, ako pođemo od premise, da neki smiju a neki ne smiju, onda je degutantno mahati pojmom "antikorupcijske" borbe kao adutom za neku novu vlast ili rušenje postojeće! Onda je ispravnije reći: Sjaši Murta, da uzjaši Kurta!

Mislim da je posljednjim zakonskim promjenama, pod pritiskom EU-a, prevelika ovlast dana DORH-u, odnosno, dana je u količini koja se može zloupotrijebiti! Bajić se doslovno sada može igrati izbornim inženjeringom!

Godinama se trabunja o likovima Jakovčića, Čačića, Bandića, Mesića, ali nema sudskih epiloga! Tko to stopira?


registracija
11/10/10

agaSovulj, 14.09.11. 14:15

HDZ sigurno ne stopira, zar ne?
A možda se ni nema što istraživat, jer da ima to bi HDZ drage volje već odavno rasvjetlio.


registracija
11/1/10

fluid, 14.09.11. 14:31

Komentirati sve te gnjusnosti od osamostaljenja Hrvatske do danas ili ne komentirati,postalo mi je pitanje na koje ću si morati uskoro odgovoriti.Zbog sebe samoga,naravno.Da sačuvam zdrav razum.Toliko oprečnih mišljenja od strane onih koji su ponajviše izgubili kroz pretvorbu i neviđenu pljačku "naših-svojih Hrvata" na četovima kroz razne medije(Nacional,Večernji,Jutarnji i dr.)o istome,jednostavno je neshvatljivo.I upravo u tim različitim "mišljenjima javnosti",i HDZ i SDP ,kao i ini stranački lideri,vide svoj poriv da i dalje rade jednako.Ili slično jedni drugima.Jasno je da je HDZ najduže na vlasti i da je najviše kriv.SDP nije 2000.god.ispunio očekivanja birača da protrese pretvorbu i ubrzo je izgubio izbore.I kako dalje? SDP će možda i dobiti izbore.Možda če i napraviti bolje programe za izlaz iz krize,no moralna pitanja neće staviti na dnevni red.Nikada!I sami su umočeni kao i koalicijski partneri.Ispada da smo osuđeni na samouništenje od strane onih koji bi trebali voditi zemlju u boljitak.Ništa od toga neće ići.Puzajuće ispravljanje pogrešaka i kriminalnog načina vođenja države,znači betoniranje građana u statusu dužničkog ropstva.A tada si jeftina radna snaga na tržištu rada i prodirući kapitalizam će se tako i postaviti.Raditi će se za sitne novce.Branitelji,ta populacija ratnih junaka,pretvorila se u svoju negaciju.Očekujući benificije van svake pameti i nemogućnosti ispunjenja svih očekivanja,rade na rušenju onoga što je krvavo sticano.Slijepi da nam to rade oni za koje glasuju.A glasuju da bi sačuvali nemoguće,nesvjesni da više neće biti moguće dobiti ni kredite ni bilo kakve novce za te privilegije.Jer sve je drugo uništeno i ne stvara nove vrijednosti.No njih nije briga.Oni hoće svoje.Kako jadno i tužno.Kako promašeno.Ali-to smo upravo mi.Mi Hrvati i Hrvatine.Junaci na bojištu ratnih zbivanja a glupani i gramzivci kod stvaranja vlastite sudbine zdravim i moralnim vrijednostima.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 14.09.11. 15:16

Kakav si ti debil pored ociju ako ih imas i pored sluha ako ga imas. Zvonis u praznu slamu.


registracija
16/6/10

nosonja, 14.09.11. 15:38

Zvonko je duhovna nakaza i teški provokator,mozak mu zauzima samo 1/16 lubanje.
Pravi ADZ-etov glasovaććććććććććć


registracija
14/9/11

tinaleic, 14.09.11. 15:53

Unatoč svemu što im bacaju pod noge, to je stranka koja je osnovala ovu državu. Ja se najiskrenije nadam da izlazimo iz krize, jer smo pred vratima EU i trebat će nam sreća. Moj glas ide njima.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.09.11. 16:05

tinaleic,ti se upravo registrirao i već tako pametno zboriš."Bacaju im pod noge"kažeš.Šteta što i tebe majka nije pobacala.Srami se i,molim te,ajde o'ladi.


registracija
24/11/10

aabar, 14.09.11. 16:22

Neke stvari su jasnije kada se pogleda dokumentarac Težina lanaca!!
http://shvati.wordpress.com/


registracija
16/6/10

nosonja, 14.09.11. 16:29

Pozdrav Tini....,da nisi možda plavuša?


registracija
20/8/10

McCoy, 14.09.11. 16:31

@aabar
Eto ja vec neko vreme pricam o tom filmu ali me ovde prozivaju da sam jugonostalgicar :P


registracija
12/9/11

cloud06, 14.09.11. 23:17

tinaleic! Osnovala i uništila... Šta ako pitam: Jugoslavija ili Hrvatska sa HDZ-om?


registracija
14/7/11

Trinity, 15.09.11. 13:10

Tina vjerojatno jest plavuša. Pa vjeruje da su Hrvati sretan narod otkako je hdz osnovao hrvatsku državu. I bit će valjda još sretniji kad nas ti isti uvedu u Europu.
Tako je to kad vjeruješ njima, a ne svojim očima!
Nadam se samo da nismo svi u Hrvatskoj plavokosi!
Ja nisam.


registracija
27/7/09

verina, 17.09.11. 06:01

Nije Tina plavuša... ona je HDZ-ov trol kakvih će sad pred izbore biti sve više na svim forumima..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika