14.09.2011. / 13:18

Autor: Totalsport

BBB jedna od najnasilnijih desničarskih skupina u Europi

Marca također nije propustila nadodati da su navijači donedavno bojkotirali Dinamove nastupe

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELLPhoto: Ivana Ivanovic/PIXSELL"Real se u srijedu neće boriti samo protiv Dinamovih nogometaša, nego i protiv navijača koji znaju stvoriti jednu od najvrućijih stadionskih atmosfera u Europi", izvijestio je svoje čitatelje Marcin novinar Santiago Siguero...

Dinamove je navijače Marca predstavila kao jednu od najozloglašenijih ultradesničarskih navijačkih skupina na Starom kontinentu. Navodi se da su Bad Blue Boysi oformljeni 1986. godine, i da su najpoznatiji po obračunu s pripadnicima milicije uoči neodigrane utakmice protiv Crvene zvezde u Maksimiru 13. svibnja 1990. godine.

"Zvonimir Boban tom je prilikom svog navijača od milicijskog pendreka zaštitio kung fu udarcem u stilu Nizozemca Nigela de Jonga. U spomen na taj dan pri ulasku na stadion nalazi se spomenik koji podsjeća na navijače kluba koji su krenuli u rat protiv srbijanskih okupatora 13. svibnja 1990. godine", navodi autor.

Siguero također podsjeća na Dinamovo izbacivanje iz Europe zbog incidenata u Auxerreu 1993. godine, kao i na kaznu oduzimanja triju bodova u skupini Europa lige zbog huliganskih ispada pripadnika BBB-a prije dvije godine u Temišvaru.

Marca također nije propustila nadodati da su navijači donedavno bojkotirali Dinamove nastupe.

Vezane vijesti

BBB upali Mamiću na konferenciju za novinare

BBB upali Mamiću na konferenciju za novinare

Konferencija za medije izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića nikad nije tek obična konferencija, no danas se zahvaljujući nekoliko pripadnika… Više

Komentari

registracija
4/9/11

maks111, 14.09.11. 14:54

samo da poručim torcidi HTV 2 od 29.45


registracija
13/10/09

branimir, 14.09.11. 20:26

Ja bih rekao najprimitivnijih.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika