14.09.2011. / 13:37

Autor: Nacional.hr

Šumadijski emisari podnijeli ostavke

Iz stranke su se danas obratili javnosti kako je to učinjeno jer 'različita nezavisna i regulacijska tijela kroje izbornu volju građana' i kako su time 'na demonstrativan način stali u obranu parlamentarne demokracije'

Veroljub Stevanović (Wikipedia)Veroljub Stevanović (Wikipedia)Dva parlamentarna zastupnika koalicije Zajedno za Šumadiju su dali ostavke i napustili Skupštinu Srbije, izvještava B92.

Riječ je o Veroljubu Stevanoviću i Saši Mileniću koji zajedno s Ujedinjenim regionima čine jedinstvenu parlamentarnu skupinu. Iz stranke su se danas obratili javnosti, ističući kako je to učinjeno jer 'različita nezavisna i regulacijska tijela kroje izbornu volju građana' i kako su time 'na demonstrativan način stali u obranu parlamentarne demokracije'.

Koalicija se i pismom obratila predsjednici Skupštine Srbije i glavnom tajniku navodeći kako je pritisak državnih i nezavisnih regulacijskih tijela na parlament državni udar i neustavan čin.

Veroljub Stevanović šef je koalicije Zajedno za Šumadiju, ali i gradonačelnik Kragujevca. Sama stranka se u više navrata potužila na odluku Agencije za borbu protiv korupcije prema kojoj državni dužnosnici ne mogu obavljati dvojne funkcije.

Podsjetimo kako je ranije Administrativni odbor Skupštine Srbije dao dozvolu tada gradonačelniku Kragujevca i ministru za Kosovo i Metohiju Goranu Bogdanoviću za obavljanje funkcije na koju ga je imenovala Vlada.

Stevanoviću je dopušteno ostati na čelu predsjednika Regionalnog razvojnog saveta za Šumadiju i zapadnu Srbiju, a ministru Bogdanoviću da i dalje predsjedava Regionalnim razvojnim savetom za Kosovo i Metohiju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
4/9/11

Tosa, 14.09.11. 14:30

Veroljub Stevanović bivsi radnik zastave (zastava,yugo,florida) je posto gradonacelnik.U kragujevcu poznatiji kao Velja felna.
Nadimak je dobio sto niko nije isao do fabrike da kupi tocak,vec se samo obratio Veroljubu Stevanoviću i dobio je model koji mu treba.
Covek jednostavno imao sve kod kuce.
Inace isti je pokusao privatnu imovinu da pretme za "fiat" za pogone kooperanata,pa je na seljake i naoruzanu policiju slao,ali se na kraju po zemljisnim knjigama videlo da KG nije vlasnik i da fiat nije nacionalni interes.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika