14.09.2011. / 14:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor otvara

Istražit ćemo curenja, a Tuđmanu hvala na veleučilištu

Kosor je dodala da vrijednih projekata poput ovoga u Virovitici ne bi bilo bez hrabrosti hrvatskih branitelja i odvažnosti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te da tu činjenicu ne treba nikad zaboraviti

Photo : Maja Santosi/PIXSELL Photo : Maja Santosi/PIXSELL Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici obnovljenu zgradu bivše vojarne u koju će se smjestiti buduće veleučilište istaknuvši u toj prigodi na važnost zajedništva vlade i lokalne samouprave u ostvarenju vrijednih projekata ulaganja u obrazovanje i razvoj gospodarstva.

Za sada će u obnovljenoj zgradi biti Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, jedina visokoobrazovna ustanova u Virovitičko-podravskoj županiji koju pohađa 470 studenata informatičkog menadžmenta i menadžmenta ruralnog turizma, a od nove akademske godine provodit će i program poduzetništva usluga.

Obnova prve oslobođene vojarne u Domovinskome ratu stajala je više od 14 milijuna kuna, a ukupna vrijednost zgrade koju je vlada darovala Virovitici je 66 milijuna kuna. Obnovu su financirali županija, grad, ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, turizma, regionalnog razvoja te Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici.

"Ulaganje u obrazovanje mladih ljudi jest ulaganje u budućnost županije i cijele Hrvatske, ali i u razvoj gospodarstva. Za ostvarenje takvih vrijednih projekata potrebno je zajedništvo vlade i lokalne samouprave, što se pokazalo na današnjem primjeru Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici", rekla je premijerka Kosor i naglasila da je vlada u zadnje dvije godine darovala vojne objekte u vrijednosti 600 milijuna kuna.

Kosor je dodala da vrijednih projekata poput ovoga u Virovitici ne bi bilo bez hrabrosti hrvatskih branitelja i odvažnosti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te da tu činjenicu ne treba nikad zaboraviti. Svoju je zahvalnost braniteljima, kazala je Kosor, vlada pokušala pokazati i prijedlogom da zakon o pravima hrvatskih branitelja postane ustavni zakon.

Napomenula je da svi napori da Hrvatska prevlada krizu polako daju rezultate te da Hrvatska u zadnje vrijeme postiže dobre gospodarske rezultate. Istaknula je da je turistička sezona najbolja do sada te da je BDP porastao 0,8 posto i potrošnja u prošlom mjesecu 16,8 posto.

"Nijedan europski grad ne bi se posramio ovakvom visokom školom, a za to su najzaslužniji hrvatski branitelji koji su virovitičku vojarnu kao prvu u Hrvatskoj oslobodili prije točno 20 godina", rekao je na otvorenju župan Tomislav Tolušić.

Na novinarski upit da prokomentira neslužbene navode kako u USKOK-u pripremaju optužnicu protiv HDZ-a, Kosor je rekla kako ne vjeruje da iz USKOK-a cure informacije. "To bi bilo zaprepašćujuće. To je protuzakonito, protuustavno i Vlada će se potruditi doznati što se zapravo događa", poručila je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 14.09.11. 15:19

Meni je od svega ovog muka, a njoj nista. Stvarno treba imati debelu kozu i đon obraz.


registracija
23/10/09

spinner, 14.09.11. 15:24

Koja glupača... Dati joj šamar bio bi izraz milosrđa...


registracija
22/3/11

vferari, 14.09.11. 16:12

Tko će to istražiti curene neovisna policija na čelu s Karamarkom to nje nikakvo curenje to su informacije kako hrvatski narod konačno sazna skim ima posla naročito prije izbora.Svima onima koji na vrijeme informiraju javnos o svim svinjarijama ove vlade i stranke treba dati nagradu.


registracija
5/3/10

starimudrac, 14.09.11. 16:56

zločinačka bu istraživala USKOK! o jadna, opet je preskočila Th.


registracija
26/12/06

capica, 14.09.11. 18:29

"Svoju je zahvalnost braniteljima, kazala je Kosor, vlada pokušala pokazati i prijedlogom da zakon o pravima hrvatskih branitelja postane ustavni zakon."


Zamislimo, samo zamislimo da mi koji nismo bili branitelji / ce, moramo do kraja života "zahvaljivati" polamilionskom korpusu branitelja. Ali, to nije sve! Tu su još i njihovih pola miliona supruga, pa barem milion djece, dakle svi s kakvim takvim povlasticama. Ukupno, polovica hrvatskog stanovništva bi bila u povlaštenom položaju. I to bi ustavnim zakonom bilo legalizirano. Stvarno je HDZ izgubila kompas.


registracija
13/10/09

branimir, 14.09.11. 20:31

Čim maknemo Jadranku i kad kormilo preuzme mrzovoljni čangrizavac Milanović, poteći će med i mlijeko Hrvatskom. Jedva čekam taj preporod. Još kad mu se pridruži tzv. predsjednik RH Josipović, zvani Da-Al, pa kad se balkanski povežemo s narodima i narodnostima u 'regionu' a s Hagom već tradicionalno jako dobro surađujemo pa ćemo to i nastaviti...pa gdje nam je kraj!? Tko nas bre zavadi?!


registracija
16/6/10

nosonja, 14.09.11. 20:43

Kraj nam je u pizdi materinoj ,na čelu s tobom branimire!


registracija
13/10/09

branimir, 14.09.11. 22:01

Nosonjo, a što se buniš. Sad je šansa da nam 'krene'. Pročitaj malo pažljivije, s više optimizma...


registracija
30/6/09

jebivjetar, 14.09.11. 22:41

Za kakvu kozu i kriminalku Jacu smo se borili ! Da sam znao što nisam znao otišao bi u Minhen bojnu još 90-th i bio general . A lopovi iz HVIDR-e i raznih kvazi -braniteljskih udruga joj ližu guzu jr se boje za svoje pokradene mirovine. Požderite si ih i krepajte pri najslađem zalogaju,bando loovska !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika