15.09.2011. / 10:53

Autor: Hina , Nacional.hr

Kelava kriv za Realovu partiju

"Angel Di Maria je bio svjetlo u tamnoj noći Madrida na kraju", piše Marca, prenoseći nezadovoljstvo i ogorčenost Realovih igrača sucem utakmice Oddvarom Moenom

PixsellPixsellŠpanjolski tisak je u srijedu u svom osvrtu na utakmicu 1. kola skupine D nogometne Lige prvaka, u kojoj je u utorak zagrebački Dinamo izgubio od Real Madrida sa 0-1, ocijenio kako se taj susret pokazao mnogo težim zadatkom za 'kraljevski klub' nego što se očekivalo, uglavnom zbog vratara zagrebačkog kluba Ivana Kelave.

"Madrid nije ličio na Madrid na zagrebačkom teritoriju", ističe sportski dnevnik "Marca". Igrači kraljevskog kluba su "imali dosta prilika, ali su sve propale krivnjom Kelave", dodaje taj sportski dnevnik. "Marca" je loše ocijenila igru Realovih igrača u Zagrebu. "Sedmicu su jedino dobili Iker Casillas, koji je obranio udarac Ante Rukavine, jedinu Dinamovu priliku, i jedini strijelac na utakmici Argentinac Angel di Maria, dok su ostali igrači loše ocijenjeni.

"Angel Di Maria je bio svjetlo u tamnoj noći Madrida na kraju", piše Marca, prenoseći nezadovoljstvo i ogorčenost Realovih igrača sucem utakmice Oddvarom Moenom.

Drugi vodeći španjolski sportski list "As" također ističe kako utakmica u Zagrebu za Real Madrid "nije na kraju ispala kao lagan zadatak kako su očekivali". I "As" ističe Kelavu kao "zvijezdu" utakmice kojeg nisu uspjeli svladati Benzema, Oezil i Di Maria u gotovo sigurnoj akciji. Hrvatski je vratar pokazao mješavinu hladnokrvnosti i elastičnosti koju imaju veliki golmani, ističe "As".

"As" piše da je Real Madrid mogao pobijediti 5-0, ali da je na kraju utakmicu završio u patnji. Spominje kontakt Jerka Leke i Cristiana Ronalda u kojem Leko nije kažnjen žutim kartonom iako je Portugalac imao vidljivo ozlijeđenu nogu.

Činilo se da će to biti jednostavna utakmica koju će Real Madrid igrati u fazi grupe, no to se pretvorilo u jednu od najtežih utakmica, piše pak dnevnik "El Mundo" u svom osvrtu na jučerašnju utakmicu Lige prvaka između Dinama i Reala.

"I samo je Di Maria mogao svladati "inspiriranog" hrvatskog vratara Kelavu koji je "skidao" sve što je bilo upućeno prema njegovom golu", dodaje "El Mundo" .

"Malo toga može ostati u sjećanju Reala iz Zagreba jer slika nije lijepa, osim rezultata. Ekipa Jose Mourinha nije ponudila svoju najbolju igru, ali je ipak upisala tri boda, zaključak je "El Munda".

"Vratar Dinama Kelava bio je spasilac u svakoj akciji Cristiano Rionaldo. Oezil, Benzema imali su prilike koje su završile u zidu". Jedino je Di Maria uspio zabiti. Igrači Dinama su igrali srčano i s dosta snage, dodaje "El Mundo".

"Real Madrid nije znao držati loptu protiv slabije ekipe Dinama", piše dnevnik "El Pais". "Samo su vještina Pepa i Carvalha omogućili Realu da izbjegne opasnosti i ode iz Zagreba s tri boda, dodaje "El Pais".

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika