15.09.2011. / 15:14

Autor: Totalsport

Ilievski: To je bio pogodak moje karijere!

Bog je vidio da mi treba jedan takav pogodak (smijeh) - prenosi portal MMC izjavu Ilievskog

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaVlado Ilievski, junak senzacionalne pobjede makedonske košarkaške reprezentacije nad domaćinom Litvom 67-65 u četvrtfinalu Eurobasketa, nije skrivao euforiju nakon velikog uspjeha.

Ilievski je 11 sekundi prije kraja utakmice pogodio tricu za vodstvo Makedonije 66-65. Nakon što Litavci nisu iskoristili svoj zadnji napad, još je u zadnjoj sekundi pogodio prvo, te namjerno promašio drugo bacanje za konačni rezultat.

- Bio sam siguran da moja trica ide unutra. Bio je to pogodak moje karijere, mog života. Većinu šuteva u drugom poluvremenu sam promašio. Kao u principu i na cijelom prvenstvu. Bog je vidio da mi treba jedan takav pogodak (smijeh) - prenosi portal MMC izjavu Ilievskog, koji se nadovezao:

- Moram vam ispričati jednu zgodu. Moj cimer Dimitar Mirakovski ujutro je otišao do prozora i rekao: ''Bože, dao si nam puno dosad. Ako nam imaš još nešto za dati, daj nam danas, ne ostavljaj za drugi put''.

Mirakovski i Todor Gečevski su u ekipi zaduženi za dobro raspoloženje. Upravo je ta momčadska kemija, prema Ilievskom, ključ svih makedonskih uspjeha.

- Imamo puno kemije u momčadi, na terenu i izvan njega. Ovo je nešto nevjerojatno i neponovljivo. Ova momčad radi čuda i pruža primjer ostalima kako se treba boriti za svoju zemlju. Ponosni smo na svoje dosege. Zahvaljujemo navijačima koji su nas došli bodriti u Litvu, kako i onima koji navijaju za nas kod kuće. Ponosni smo na naš stručni stožer koji radi vrhunski. Ponosni smo i sami na sebe zbog uspjeha koje smo ostvarili.

U polufinalu će Makedonija igrati protiv branitelja naslova europskog prvaka Španjolske.

- Španjolci su momčad koja je skupa s Francuzima prvi favorit. Borit ćemo se i dati sve od sebe. Nemate svaki dan priliku igrati protiv europskih prvaka, protiv takvih zvijezda kao što su Pau Gasol i Juan Carlos Navarro. Bit će nam to samo dodatni motiv - zaključio je Ilievski.

Eurobasket, četvrtfinale:

Španjolska - Slovenija 86-64

Makedonija - Litva 67-65

Francuska - Grčka (četvrtak)

Rusija - Srbija (četvrtak)

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika