15.09.2011. / 16:30

Autor: Hina , Nacional.hr

Karamarkov pokušaj atentata na Ustav

"Predsjedništvo SABA RH odlučilo je internacionalizirati ovaj novi skandal u dugoj povijesti nasrtaja na antifašiste i antifašističku borbu bez koje ne bi bilo suvremene Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju

Pixsell (arhiva)Pixsell (arhiva)Predsjedništvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH) u priopćenju s današnje sjednice u Zagrebu poručilo je vladi da je ogorčeno istupom ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, ocijenivši da je u više navrata napao izvorišne osnove Ustava Republike Hrvatske.

SABA RH očekuju od vlade da se jasno odredi prema "toj činjenici" jer, kako tvrde, ministar Karamarko "nasrće i na povelju Ujedinjenih naroda, na temelje Europske unije i Hrvatsku gura u novu međunarodnu izolaciju".

"Predsjedništvo SABA RH odlučilo je internacionalizirati ovaj novi skandal u dugoj povijesti nasrtaja na antifašiste i antifašističku borbu bez koje ne bi bilo suvremene Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju i dodaje da će Savez svoje zaključke u duhu ovog priopćenja uskoro uputiti na više adresa u svijetu i Hrvatskoj. Istodobno poziva sve građanke i građane naše zemlje da se odlučno odupru, kako navode, "inicijativi rušenja ustavnog poretka i čvrsto suprotstave nakanama revizionizma cilj kojih je izjednačivanje fašizma, nacizma i ustaštva s antifašizmom".

"Antifašizam nikako ne može i ne smije biti nazivan totalitarizmom, niti može biti izjednačen s komunizmom", kaže predsjedništvo SABA RH i dodaje kako još jednom ističe da svi ratni zločini moraju biti istraženi, jer za njih nema zastare, a odgovorni procesuirani.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 15.09.11. 17:11

ipak mozda nas bijelimarko ili bilimarko [da mrzim taj "kara"; podsjeca me na kara adzic] nece u poglavnike.
meni se tako cini, jer zna [i to mi se cini] da ako nastavi napadati, recimo, pola hrvata; t.j., one hrvate, koji cijene nasu borbu za cjelovitost hr tokom www2; te prastaju sve do jednog njihovog zlocina; pa 'ebi 'zakone', izgubit ce oko 50% glasova.

dakle, ne ce postati ni doglavnik, a kamoli poglavnik.

ali, eto, mozda se varam? mozda bilimarko zna hrvate bolje nego ja? moguce je da ce samo 10% hrvata glasati za milanovica, iako vise nije komunist nego socijalist ili cak samo pseudosocialist, a ipak biti optuzen od crkve i bilogmarka kao bezboznik, boljsevik, marxist, itd. hvala


registracija
11/12/07

time, 15.09.11. 17:55

Izgleda da je Karamarko izgubio kriterije i zagazio u opasne vode. Ovakvim izjavama gubi podršku velikog dijela hrvata i o sebi daje posve drugu sliku.


registracija
26/12/06

capica, 15.09.11. 19:21

Crnomarko mora znati da antifašisti nipošto nisu bili i komunisti.Dalmatinci, Primorci i Istrijani su se jednostavno borili protiv fašističkog okupatora. Nisu imali veze niti s Marxovim niti s Lenjinovom idejom. Oslobađali su svoj dom.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 15.09.11. 20:17

Potamaniti još ovo malo ustaša što je ostalo.


registracija
28/4/10

Zvonko, 15.09.11. 21:04

A gdje su one silne "nek dokaže svoju nevinost na sudu", "svaki zločin mora biti procesuiran", "moramo skinuti ljagu s antifašističkog rata"???

To vrijedi samo kad se radi o Domovinskom ratu u kojem je moguće nad ca. 6000 ubijenih učiniti ratni zločin, dok u antifašističkom ratu ne vrijede spomenuti uzusi a ni broj pobijenih od 200 000 ljudi nije ratni zločin!

Zašto je Boljkovac više vrijedan od Gotovine? Zato što se borio za Jugoslaviju a ne za Hrvatsku?

Tko poznaje osobu Karamarka, jasno mu je da je njegova biografija izuzetno kompromitirajuća. Inače Mesić-Manolićev kadar, povjesničar, sudionik saborskog puča 94., voditelj prve Mesićeve kampanje i zajednički Mesić-Sanaderov prijedlog za ministra policije. Ovo je definitivno preizborni potez Karamarka, na koje se budu ulovili oni koji i traže takove udice ali ova inicijativa nam je jasno pokazala u kakvom moralno nakaradnom društvu ili bolje rečeno, kakve moralne nakaze još uvijek imaju jak politički utjecaj poput one: Ne pada snijeg da sakrije brijeg, nego da pokaže tragove zvijeri!


registracija
22/4/11

www, 15.09.11. 22:07

Dok sa zločincma iz posljednjeg rata zajedno sjedi u vladi, on ganja duhove od 2, svjetskog rata , da bi se dodvorio svojima maloumnim biračima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika