15.09.2011. / 23:58

Autor: Hina , Nacional.hr

'USKOK-ov politički pritisak'

Kad novinska forma zasjeni sadržaj crnih fondova

"Time se želi skrenuti pažnja sa sadržaja svih informacija koje su objavljene na to tko je izvor tih informacija", rekao je Bohutinski Hini

Josip Bohutinski. Photo: Goran Jakuš/PIXSELLJosip Bohutinski. Photo: Goran Jakuš/PIXSELLNovinar Večernjeg lista Josip Bohutinski, koji je danas kao svjedok saslušan u USKOK-u zbog objavljivanja u medijima tajnog iskaza o crnim fondovima, ustvrdio je da je pozivanje novinara u USKOK politički pritisak na medije.

"Time se želi skrenuti pažnja sa sadržaja svih informacija koje su objavljene na to tko je izvor tih informacija", rekao je Bohutinski Hini.

Dodao je da ga iznenađuje brzina slanja poziva nakon što je predsjednica vlade Jadranka Kosor jučer izjavila da će se potruditi doznati što se događa i tko to eventualno daje iskaze koji u ovoj fazi istrage ne bi smjeli biti dostupni javnosti. To, smatra Bohutinski, ukazuje da hrvatsko pravosuđe nije neovisno.

USKOK je jučer izvijestio da nastavlja provoditi izvide zbog objavljivanja tajnih iskaza u medijima jer se, unatoč poduzetom kriminalističkom istraživanju radi otkrivanja počinitelja, i dalje u medijima objavljuju podaci iz tajnih istraga. USKOK je pritom naveo da će pozvati sve osobe koje tvrde da su "iz izvora bliskih istrazi" dobile preslike tih dokaznih radnji, odnosno saznale njihov sadržaj kako bi na taj način prikupio podatke i činjenice potrebne za pokretanje kaznenog postupka zbog odavanja podataka iz istraga.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
25/6/10

vidra, 16.09.11. 05:47

Ovo je nečuveno! Opet po novinarima, umjesto da im damo svi podršku što rade svoj posao,ponekad i na "svoj način" . Kako drugačije , kad u ovoj državi koja je na ratnoj nozi s pravom i pravdom još od 90-tih god. Moraju se snalaziti na svakakove načine jer vladaju lopovi i kriminalci, koje je Tuđman blagoslovio i dao im krila da pljačkaju ono, što je drugi stvarao a kriminalcci sad kolo vode.


registracija
15/11/06

rimaz, 16.09.11. 07:28

Pitam se da li bi istrage bilo da je HDZ kojim slučajem znao za ova svjedočenja. Ili je znao, ali je šutio. Ako je tako, zašto netko iz HDZ-a nebi bio duboko grlo? Njima je beznačajan predmet, njima je značajno samo to što je to "otišlo" u javnost. A gdje je trebalo da ode, u koš.


registracija
3/6/11

skaraica, 16.09.11. 07:53

Sve po starom.


registracija
28/4/10

Zvonko, 16.09.11. 09:26

Kakva dvostruka mjerila!

Svojedobno je iskaz doživotnog predsjednika Gadafija, pardon Mesića, u Haagu, bio tajan. Čak se opovrgavalo i njegovo "tajno" svjedočenje! Neki su ga novinari pokušavali u dijelovima objaviti ali su bili proganjani.

Još jedan primjer inverzije! Baš kao i ovaj sa Norcem! Čovjek je osuđen, odslužio zatvorsku kaznu i izlazi iz njega, a sve prema zakonu. Ljudi ne mogu prihvatiti načelo da Norac može imati zasluge i biti nazivan heroj za iste ali i da je posrnuo pa učinio ono što nije smio, pa odslužiti i zatvorsku kaznu! No, on je samo ratni zločinac. S druge strane, Ivo Josipović, veći dio medija i hrvatsko pravosuđe štiti zločince poput Boljkovca, Manolića, Perkovića, Mustača i druge hladnokrvne udbaške egzekutore a što nije po zakonu!

Komunisti, partizani i četnici, koalicija koja je oslobodila Zagreb 8. svibnja 1945. god. od zagrepčana, koji se danas vole više nazivati antifašisti (koji pojam nije postojao u doba NOR-a i NOB-a kad su zločini vršeni) smiju sve, po onoj Mesićevoj "Quod licet Iovi, non licet bovi", braniti ratne zločince, opstruirati istrage protiv njih, negirati ih ali s druge strane, u odnosu na Domovinski rat i sve njihove aktere, imaju totalno dijametralno suprotna načela!

I ova će predizborna kampanja opet vrtiti priče o braniteljima i njihovim pravima. Branitelja s primanjima ima još uvijek manje nego boraca, udbaša, JNA kadra i sl.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika