16.09.2011. / 10:14

Autor: Totalsport

Eurobasket: Rusija posljednji polufinalist, Kiriljenko prejak za Srbe

Rusija je odigrala možda i najbolju utakmicu prvenstva protiv Srbije koju je od početka susreta stavila u podređeni položaj iz kojeg se ova nije uspjela izvući

Andrej Kiriljenko Andrej Kiriljenko Rusija je pobjedom protiv Srbije kompletirala parove polufinala Europskog košarkaškog prvenstva u Litvi.

Rusija je odigrala možda i najbolju utakmicu prvenstva protiv Srbije koju je od početka susreta stavila u podređeni položaj iz kojeg se ova nije uspjela izvući. Razlog poraza Srbija može potražiti u igri Miloša Teodošića koji je od 19 izgubljenih lopti Srbije sam izgubio čak devet. Forsirao je šut za tri poena koji ga nikako nije išao, pa je od 10 upućenih pogodio tek dvije lopte. Ipak, ubilježio je 20 poena što ga čini najefikasnijim igračem susreta. Nenad Krstić dodao je 13 od kojih je devet stiglo iz slobodnih bacanja.

S druge strane gotovo svi Rusi su se upisali na listu strijelaca, a najefikasniji je bio NBA igrač Utah Jazza Andrej Kiriljenko sa 14 ubačenih poena, 11 skokova i šest asistencija. Rus je bio prava napast za obranu Srbije kojoj je čak šest puta uzeo loptu skokom u napadu. Rusija će u polufinalu igrati protiv Francuske koja je ranije bila bolja od Grčke.

Eurobasket, četvrtfinale:

Rusija - Srbija 77-67

Francuska - Grčka 64-56

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika