16.09.2011. / 10:43

Autor: Totalsport

Davis Cup: Tomic doveo Australce u vodstvo, Federer izjednačio

Za subotnji dvoboj parova najavljeni su Chris Guccione i Lleyton Hewitt s domaće, te aktualni olimpijski pobjednici, Federer i Wawrinka, s druge strane

Bernard TomicBernard TomicRemi (1-1) nakon prvog dana kvalifikacijskog meča za Svjetsku skupinu Davis Cupa, koji se igra na travnatoj podlozi sidnijskoga Royal Golf Cluba, drže teniske reprezentacije Australije i Švicarske.

Domaćini su došli u vodstvo nakon pobjede svog prvog reketa, 18-godišnjeg Bernarda Tomica. Trenutačno 59. tenisač svijeta pobijedio je Stanislasa Wawrinku 4-6, 6-4, 6-3, 6-3 nakon dva sata i 32 minute igre.

Protiv 19. tenisača svijeta, koji je nastupio s ne sasvim zaliječenom ozljedom stopala zadobivenom na US Openu, Tomic je preokrenuo meč u kojem je zaostajao za set zahvaljujući sjajnom servisu: u svoje je poene pretvorio visokih 81% poena igranih nakon uspješnoga prvog servisa, dok na drugome nije izgubio niti jedan jedini poen.

Tomicu je to bila četvrta pobjeda za reprezentaciju pri četvrtome Davis Cup nastupu. Dosad je igrao protiv Tajvana i Kine.

U svojem će petome pojedinačnom srazu u nedjelju igrati protiv Rogera Federera, koji je u drugom meču nadigrao Lleytona Hewitta u njihovu 26. odigranom meču (18-8 za Federera). Bilo je također 3-1: Federer je nakon dva sata i 50 minuta igre slavio 5-7, 7-6(5), 6-2, 6-3.

Nije bio treći tenisač svijeta impresivan nakon dalekog puta iz New Yorka, gdje je u subotnjemu dramatičnom polufinalu izgubio od Novaka Đokovića nakon 2-0 vodstva. Ipak, za Hewitta, danas 199. tenisača svijeta, bilo je dovoljno.

Za subotnji dvoboj parova najavljeni su Chris Guccione i Lleyton Hewitt s domaće, te aktualni olimpijski pobjednici, Federer i Wawrinka, s druge strane.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

Australija - Švicarska 1-1

Tomic - Wawrinka 4-6, 6-4, 6-3, 6-3

Hewitt - Federer 7-5, 6-7(5), 2-6, 3-6

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika