16.09.2011. / 12:19

Autor: Hina

Vatrene kugle nad kemijskim postrojenjem

Zatvorene su ceste i lokalne škole. Požar je prozročio pojavu crnih stupova dima koji sadrže fozgen - toksični plin koji može izazvati iritacije očiju, kao i kože, te prouzročiti mučninu.

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeVeliki požar izbio je u petak u kemijskom postrojenju u sjevernome predgrađu Canberre, zbog čega su odande evakuirani stanovnici te su zatvorene škole, a zasad nema informacija o ljudskim žrtvama.

Stanovnike je probudila serija eksplozija. Zamijetili su i vatrene kugle stotinjak metara u zraku iznad postrojenja. "Kuća se tresla, a to me probudilo, pa sam isprva pomislila da je riječ o potresu, a potom sam mislila da nas bombardiraju", rekla je jedna stanovnica.

Stotinjak ljudi koji žive u neposrednoj blizini postrojenja odmah je evakuirano, a svi koji žive u krugu od desetak kilometara zamoljeni su da zatvore prozore i zadrže se u domovima. Zatvorene su ceste i lokalne škole. Požar je prozročio pojavu crnih stupova dima koji sadrže fozgen - toksični plin koji može izazvati iritacije očiju, kao i kože, te prouzročiti mučninu.

No, kako je kazao Mark Crosweller iz Ureda za izvanredna stanja, dosadašnji rezultati istraživanja kvalitete zraka su ohrabrujući. Uzroci požara na kemijskom postrojenju još nisu poznati.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika