16.09.2011. / 13:39

Autor: Nacional.hr

Lovrinčević o programu oporbe

Kukuriku obmanjuje, samo MMF Hrvatsku spašava

"Došlo je do nekih manjih reformi, ali nedovoljno sadržajnih da bi Hrvatsku izvukli iz problema", kratko je odgovorio o neefikasnosti HDZ-ove financijske politike

Željko Lovrinčević (Pixsell)Željko Lovrinčević (Pixsell)Savjetnik premijerke Jadranke Kosor za ekonomska pitanja Željko Lovrinčević trdi kako Kukuriku koalicija ' obmanjuje birače' i kako 'sve političke opcije pred izbore govore jedno, a kad dođu na vlast rade drugo', izvještava Politika Plus.

"Prva je komponenta to što u tom programu nema jasnog naglaska na reforme poput javne uprave, a druga je nedostatak jasnih odrednica kako konsolidirati javne financije. U nedostatku tih dviju vrlo važnih stvari za Hrvatsku znači da obmanjujete birače. Nažalost, to nije ništa novo. U Hrvatskoj već dvadeset godina u predizbornim kampanjama gospodarstvo pada u drugi plan, a politika i politička pitanja u drugi plan. Dakle, mi se već dvadeset godina ne mijenjamo", ističe Lovrinčević nedostatke programa opozicije i predizbornih kampanja.

Photo: Patrik Maček/PIXSELLPhoto: Patrik Maček/PIXSELL"Smatram da bi za Hrvatsku najbolje bilo da prvi dan nakon izbora, stranka ili stranke koje formiraju vlast, odmah idu na sklapanje aranžmana s MMF-om. Političari su u ovih dvadeset godina pokazali da Hrvatsku ne mogu izvesti iz krize", precizan je o svojim ekonomskim pogledima savjetnik. "Došlo je do nekih manjih reformi, ali nedovoljno sadržajnih da bi Hrvatsku izvukli iz problema", kratko je odgovorio o neefikasnosti HDZ-ove financijske politike.

"Ne želim sada reći da je program Kukuriku koalicije ovakav ili onakav, no bez gore spomenutih komponenti koje nisam vidio u tom programu Hrvatsku, ukoliko oni dođu na vlast, čeka pad kreditnog rejtinga i u tom slučaju, ponavljam, spašava nas jedino aranžman s MMF-om. Sve političke opcije pred izbore govore jedno, a kad dođu na vlast rade drugo. Tako je, bojim se, i s ovim programom Kukuriku koalicije. Tu nema jasnog stava što i kako napraviti i bojim se nas čeka, gospodarski gledano, golo preživljavanje", ponovio je svoje gledište Lovrinčević.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/8/10

rubix, 16.09.11. 14:36

A baš se pravi javio dijelit lekcije. Lovrinčeviću, potrčkalo Kosoričino, daj nam molim te objasni kako se provodi tvoj famozni Plan gospodarskog oporavka koji si pisao za hdz? Kako te nije sramota uopće izlaziti u javnost nakon takvog debakla?


registracija
16/6/10

nosonja, 16.09.11. 14:52

Ništa se tu nema za reći osim takvu gnjidu poslati u tri p.m.


registracija
3/6/11

skaraica, 16.09.11. 15:05

Savjetnik premijerke Jadranke Kosor za ekonomska pitanja-Kako to jadno zvuči.Netko tko drži do sebe tako nešto ne bi prihvatio. No radi se o potpuno prosječnoj osobi.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 16.09.11. 15:33

rubix,stvarno ljigav tip taj Lovrinčević.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 16.09.11. 15:34

ZA SE.
HDZ


registracija
30/5/10

ropan, 16.09.11. 16:34

Ako doktor ekonomije kakav je Lovrinčević kaže unaprijed za druge da im program ne valja, iako se nije mogao provjeriti u praksi, kako mu vjerovati kada od onoga što je on napisao za Kosoričinu vladu gotovo ništa nije uspjelo. Tako govori o sebi kakav je stručnjak.

I šta bi sad trebalo? Glasovati ponovo za hadeze pa da on isproba verziju B?


registracija
31/5/09

tvrtko3, 16.09.11. 17:28

Ovaj "stručnjak" Lovrinčević je samo dokaz da nitko u ovoj državi tko je blizu "kazana" nema morala. A di si ti pajdo bio kada je velika "šefica" pogazila, ama baš sve ono što ste ti i tvoj tim savjetnika savjetovali velikoj "šefici". Ni glasa nisi pustio u javnost. A nisi ništa zucnuo jer bi ti se odmah skresao "savjetnički" dodatak, koji vjerajatno nije zanemariv u tvom kućnom proračunu. Sram te bilo.


registracija
5/5/10

katlin, 16.09.11. 18:08

Trebamo se samo strpiti do subote kada će pred 15 tisuća sudionika. u Areni HDZ predstaviti svoj program. Za očekivati je da Lovrinčević, veliki savjetnik Kosorice, u taj program stavio MMF, kaj ne? Inače će opet dati svoje gledište. Jadni mi.


registracija
30/11/10

jato, 16.09.11. 20:19

Državu spašava samo povrat "OPLJAČKANOG" novca od strane političke elite; SDP-a,KRADEZE-a,HNS-a, i inih lopova,...


registracija
15/8/09

vergilia, 17.09.11. 07:57

Koje licemjerje! Kukurikanci obmanjuju jer ne spominju MMF, a Kosorica i HDZ ne obmanjuju jer ne spominju MMF. Ako je MMF jedina opcija, onda je to opcija sviju - i HDZ-a, zar ne? Naprosto nevjerojatno da taj nazovi savjetnik može blebetati takve gluposti, na to se čovjek može samo pobljuvati!


registracija
9/3/10

nostradurus, 17.09.11. 09:06

Čovjek je u pravu, samo kaj je nestručan da bi napravio program izlaza iz krize. Za izlaz iz krize treba se krenuti od najvažnijeg zahtjeva: ODVAJANJE STVARANJA I POSUĐIVANJA NOVCA. Banke ne mogu više fiktivno stvarati novac i na tome stvarati profit. Dakako ni kukuriku koalicija nema ovaj plan u programu jer ne znaju što je izvor krize.
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika