16.09.2011. / 13:47

Autor: Totalsport

EP u veslanju: Vekić u A-polufinale, četverac bez u repesaž

Vekić je briljirao s najboljim vremenom (7:05.01) u svim trima kvalifikacijskim utrkama, te se time impresivno plasirao u A-polufinale

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPrve su nastupe u petak na Europskome veslačkom prvenstvu u bugarskom Plovdivu odradile jedine dvije prijavljene hrvatske posade: Mario Vekić u samcu te muški četverac bez kormilara.

Vekić je briljirao s najboljim vremenom (7:05.01) u svim trima kvalifikacijskim utrkama, te se time impresivno plasirao u A-polufinale.

Na prvom je prolazu bio tek četvrti, no u furioznom ostatku utrke izbio je na prvo mjesto na trećem prolazu (1500 metara), te je finiširao sa sekundom i 22 stotinke prednosti pred drugoplasiranim Talijanom u uvjerljivo najbržoj, prvoj kvalifikacijskoj skupini.

Neuspješan je nastup ostvarila posada muškog četverca bez kormilara u sastavu Matej Srb, Mate Moguš, Stjepan Matić i Karlo Udovičić. U svojoj su, prvoj od dvije kvalifikacijske skupine, završili na posljednjemu, petom mjestu s gotovo pola minute zaostatka za pobjedničkom grčkom posadom.

Priliku za popravak dojma i eventualan plasman u finale imat će kroz repasaž u kojem će za dva preostala mjesta u finalu boriti šest posada.

Vezane vijesti

Vekić izborio London

Vekić izborio London

Hrvatski veslač Mario Vekić drugim je mjestom u finalnoj utrci samaca na kvalifikacijskoj regati za Olimpijske igre u švicarskom Luzernu izborio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika