16.09.2011. / 13:53

Autor: Nacional.hr

Bunilo starog asa

Jadranka Kosor kao Židovi uoči holokausta

Šeks je rekao kako 'u jednom dijelu medija i javnosti stvara atmosfera Kristalne noći i pogroma', usporedivši na taj način šeficu Jadranku Kosor sa Židovima uoči nacističkog provođenja 'konačnog rješenja' odnosno holokausta

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sudjelovao je u radijskoj emisiji na Hrvatskom radiju zajedno sa SDP-ovim saborskim zastupnikom Josipom Lekom i političkim analitičarom Ivanom Rimcem izjavivši kako se ' u jednom dijelu medija i javnosti stvara atmosfera Kristalne noći i pogroma', usporedivši na taj način šeficu Jadranku Kosor sa Židovima uoči nacističkog provođenja 'konačnog rješenja' odnosno holokausta.

Otvorena sezona love u HDZ-u

"Otvoren je lov na Hrvatsku demokratsku zajednicu koja je u ovom slučaju žrtva, a ne krivac", rekao je Šeks, pa krenuo objašnjavati. "Prema zakonu o kaznenim djelima pravnih osoba odgovornost pravne osobe, HDZ-a, temelji se na krivnji odgovorne osobe u smislu zakona, a to su bili u prvom redu predsjednik stranke Ivo Sanader i određeni pojedinci koji su uspostavili paralelni, potajni sustav financiranja sebe, a ne stranke", kratko je riješio cijelu situaciju Šeks.

Oči širom zatvorene

"Oni su krišom, daleko izvan očiju i ušiju stranačkih tijela i relevantnih ljudi u stranci organizirali i ustrojili sustav crnog financiranja i crnih fondova. Mi ostali smo tu informaciju, da su pri HDZ-u, a ne u HDZ-u, postojali crni fondovi, dobili nakon što se to razotkrilo u kriminalističkim i medijskim istragama", neprecizno je potpredsjednik parlamenta odredio krivce za skandal.

Autopreispitivanje protukorupcijske heroine

Nakon pitanja sugovornika Leke kako čelništvo stranke nije moglo kontrolirati vlastito računovodstvo i kratkog govora Rimca o političkoj i moralnoj odgovornosti predsjednice stranke Jadranke Kosor, odgovor je bio još žešći.

Od partijske moći do Kristalne noći

"Rimac aludira na to da bi Jadranka Kosor morala odstupiti zbog toga što je, prema nekim navodima, umiješana u spoznaju da je njezina kampanja financirana nelegalnim putem. Kad se to stavi u kontekst činjenice da je Jadranka Kosor doista istinski, djelotvorni i učinkoviti borac protiv korupcije, da je ona postavila načelo da nema nedodirljivih, pa smo se i u vlastitoj stranci temeljito podvrgli svakom pročišćenju i preispitivanju odgovornosti, uključujući i nju samu, onda je malo čudnovato tražiti od osobe koja je na čelu borbe protiv korupcije, zbog toga što se u jednom dijelu medija i javnosti stvara atmosfera Kristalne noći, pogroma, prema kojem bi ona trebala odstupiti da ne bi kroz svoju političku moć, kao predsjednica Vlade, utjecala na izbore", rekao je jedan od tvoraca hrvatskog ustava.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 16.09.11. 15:07

Ajd natoči !


registracija
7/9/07

Vinogradar, 16.09.11. 16:38

Konobar,
donesi litru i vodu,
moja voljena Jaca plaća!
Hik


registracija
31/5/09

tvrtko3, 16.09.11. 16:52

Koja budaletina je nama krojila živote punih 18 godina.


registracija
29/11/09

Ivis, 16.09.11. 17:03

Kao sto vidite, to su Sex-ova tumacenja njegovih zakona za "privatne potrebe"! Pijancino! Mi smo nauceni da politicka stranka snosi odgovornost za "saborsku politicku kampanju", dok za predsjednicku snosi osoba imenom i prezimenom. Interesantno, zahvacena je Jaca i HDZ, a ti blebeci i dalje!


registracija
3/12/10

Yoda, 16.09.11. 17:38

Kristalna noć i pogrom Hrvata traje gotovo dvadeset godina... "... osobe koja je na čelu borbe protiv korupcije..", ha, ha, ha... jbt ne mogu se prestati smijati...


registracija
27/8/09

Lujo1, 16.09.11. 17:55

"Jadranka Kosor kao Židovi uoči holokausta"

pijanico, iz tvojeg gubca u Božje uši - AMEN!!!!


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 16.09.11. 18:13

Molim lijepo Šeks za vrijeme izborničke kampanje u pravilu ne pije ništa.
Možda zato stalno ponavlja da kampanja još nije počela ?


registracija
25/10/10

cuma, 16.09.11. 19:17

Vasceli svet protiv Jace, nešto nije u redu sa svetom, pijana budalo, pogledaj se u ogledalo, raspusti Sabor i zajedno s princezom odredi datum prijevremenih parlamentarnih izbora!


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 16.09.11. 19:22

http://www.youtube.com/watch?v=_eFpiiV6gJk


registracija
29/12/09

natasasi, 16.09.11. 21:15

vidi ga kako se iscerio, samo mu fali jabuka u ustima


registracija
28/12/09

crojoe, 16.09.11. 21:24

Sve je bolje i manje zlo od SKH.


registracija
30/12/10

putusvemir, 16.09.11. 23:56

Tko ovom još vjeruje? Lagao i varao 20 godina ženu, bio u tajnoj policiji, pije, znači mozak istrunuo. A kako znaju da u pregovorima sa EU nisu potpisali nešto što će nas kasnije skupo koštati? Onda će opet biti da nisu ništa znali, da nisu stigli sve pročitati i td. Što uostalom i vjerujem da je tako, da Kosorica i Vlada nemaju pojma o ničemu iz pregovora, osim o zadnjem papiru na koji se želi potpisati. Za što dobivaju velike plaće i privilegije? Za neznanje? I kako se usuđuju uopće i dalje bahato ponašati. Samo zahvaljujući pelješenju vlastitog naroda na vlasti su 17 godina. Sve je počelo sa njihovim ocem, najmlađim Titovim generalom. Taj je imao dobru školu i prenio je znanje na drugove i drugaricu. Fuj, fuj, fuj. Ovakvi gadovi se rijetko izrode. Trebalo bi ih zavezati na Trg za stupove da možemo hračkati po njima.


registracija
11/1/10

fluid, 17.09.11. 08:54

Šeks je oličenje i potvrda hrvatske nemoći!


registracija
29/4/09

florenz, 17.09.11. 09:19

Ama nitko vam ništa ne radi. Samo je došlo vrijeme da građanima polažete račune. Obećavali mnogo - uradili malo (osim za sebe). I sad se bojite za svoju "kožu". Pa što ste očekivali: siromašni smo, dužni i "Bogu i vragu", bez radnih mjesta i prespektive za mlade a umirovljenicima ostaje samo da što prije umru i tako spase mirovinski fond koji su desetljećima stvarali a vi u jednom opljačkali, sebi ( i svojima) uveli povlaštene mirovine, promukli od vikanja kako ste pošteni a varali i krali gdje god ste stigli, pretvarali tuđe u svoje, i sad bi : "Idemo dalje!" Gospodo, samo do Remetinca, i to po zakonima koje ste sami donijeli (doduše nisu bili namijenjeni vama), ali ste svojim lopovlukom to i zaslužili. Nema za vas EU. Za vas je ostalo: Samo u Remetinec. A o povlaštenim mirovinama i naknadama za vrijeme pritvora - još ćemo se čuti.


registracija
29/4/09

florenz, 17.09.11. 09:26

Godinama u Hrvatskoj nioje bilo popularno ime Ante. Znate zbog koga. Sada je došlo na red nepopularnosti ime Vladimir. Znate z7bog koga!


registracija
12/1/11

siziff, 17.09.11. 11:17

Postoji jedna narodna: "Nezna se tko pije, a tko plača"

Ovdje to ne vredi, jer je bjelodano jasno; tko pije, a tko plača.

DOKLE?


registracija
2/1/11

prohujalo, 17.09.11. 13:24

da je imalo pravna drzava i vlada u redu ova osoba bi bila iza resetaka.....bio to zatvor ili bolnica
zalosno da ista ova spodoba jos uvijek dobiva mogucnost da govori(prdi) preko sredstava javnog informisanja.......nacionalna sramora naseg naroda


registracija
2/1/11

prohujalo, 17.09.11. 13:24

da je imalo pravna drzava i vlada u redu ova osoba bi bila iza resetaka.....bio to zatvor ili bolnica
zalosno da ista ova spodoba jos uvijek dobiva mogucnost da govori(prdi) preko sredstava javnog informisanja.......nacionalna sramora naseg naroda


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika