16.09.2011. / 15:01

Autor: Totalsport

Bridgestone mora platiti kaznu zbog podmićivanja, lažiranja i namještanja cijena

Premda napravljena šteta iznosi više od 100 miljuna dolara, sud u Houstonu donio je odluku o kazni od 'samo' 28 miljuna dolara zbog priznanja krivice

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaJapanski proizvođač guma Bridgestone proglašen je krivim za podmićivanje dužnosnika, lažiranje i namještanje cijena.

Premda napravljena šteta iznosi više od 100 miljuna dolara, sud u Houstonu donio je odluku o kazni od 'samo' 28 miljuna dolara zbog priznanja krivice. Bridgestone se tereti za urotu s drugim kompanijama, stvaranje zajedničkih ponuda, dijeljenje dobiti te za namještanje cijena gumenih cijevi za brodove i ostalih sličnih proizvoda koji su prodavani u cijelom svijetu.

Također, poznati proizvođač guma proglašen je krivim za nuđenje mita državnim službenicima u Americi, no zbog procesa sanacije štete Bridgestoneu je kazna umanjena.

Iz Bridgestonea nisu željeli komentirati presudu, već su u javnost pustili službenu izjavu da plaćanje kazne neće imati utjecaj na normalno poslovanje i dobit njihove kompanije.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika