16.09.2011. / 15:08

Autor: Totalsport

Davis Cup: Dodig nedovoljno dobar za Andersona

Prvi je bod domaćinima na otvorenome tvrdom terenu donio njihov prvi igrač, 34. tenisač ATP-ove ljestvice Kevin Anderson (25), koji je godinu dana starijeg Ivana Dodiga (37.) nadigrao sa 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(5)

Ivan DodigIvan DodigU prvom meču kvalifikacijskog dvoboja za nastup u Svjetskoj skupini Davis Cupa iduće godine južnoafrička je teniska reprezentacije u Potchefstroomu povela protiv Hrvatske 1-0.

Prvi je bod domaćinima na otvorenome tvrdom terenu donio njihov prvi igrač, 34. tenisač ATP-ove ljestvice Kevin Anderson (25), koji je godinu dana starijeg Ivana Dodiga (37.) nadigrao sa 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(5).

Međugorac je predugo bio sasvim indisponiran za igru. Napokon je uspio iskoristiti priliku za break u drugom gemu trećeg seta i sačuvati prednost do kraja za smanjenje vodstva (2-1). Svejedno se u tome previše mučio i Anderson je prijetio gotovo na svakom njegovu servis-gemu.

Sjajno je Dodig krenuo i u četvrti set prvi došavši do prednosti oduzetog servisa. Izgubio ju je, međutim, vrlo brzo, već u šestom gemu, da bi potom Anderson bolje odigrao tie-break došavši do 7-5 pobjede u 13. gemu.

Premda je moćnog servera Dodig nadmašio brojem as-servisa (12-9), daleko ga je nadmašio i po dvostrukim servis-pogreškama (12-6). Pri jednom je gemu u trećem setu, kojeg je čak uspio spasiti, napravio tri unutar istog gema.

Dodigu je to bio treći pojedinačni dvoboj za reprezentaciju u Davis Cupu i drugi uzastopni poraz. Čeka i dalje prvu ovosezonsku pobjedu nakon što je u ožujku izgubio u Zagrebu od Philippa Kohlschreibera.

Jedinu je pobjedu upisao prije 18 mjeseci u nevažnom meču protiv Ekvadorca Ivana Endare u Varaždinu.

Drugi meč u dvoboju igrat će prvi hrvatski reket Marin Čilić protiv Izaka van der Merwea, drugog izbora domaćeg izbornika John-Laffnieja De Jagera.

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:

JAR - Hrvatska 1-0

Anderson - Dodig 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(5)

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika