16.09.2011. / 16:04

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Davis Cup: Nadal deklasirao Gasqueta, Đokovića zamijenio Troicki

Dodajmo kako se je zbog bolova u leđima povukao najbolji svjetski tenisač i pobjednik u ponedjeljak završenog US Opena, Novak Đoković, iz prvog meča u beogradskome polufinalnom srazu između Srbije i Argentine

Rafael Nadal Rafael Nadal Samo je četiri gema Francuzu Richardu Gasquetu prepustio Rafael Nadal u prvome meču polufinalnog ogleda Svjetske skupine Davis Cupa koji se igra u Cordobi.

Slavio je drugi tenisač svijeta 6-3, 6-0, 6-1 protiv 15. tenisača po ATP-ovu renkingu na zemljanoj podlozi u Španjolskoj, osiguravši tako domaćinu 1-0 vodstvo protiv aktualnih doprvaka.

- Servirao sam prilično dobro, posebno u prva dva seta. To mi je dalo izuzetno samopouzadnje - kazao je Španjolac kojem je za pobjedu trebalo tek malo više od dva sata igre, i to samo nepuna četiri dana nakon izgubljenog finala US Opena od Novaka Đokovića.

Španjolci će ove sezone s Nadalom, koji je Gasqueta dobio deseti put u njihovu jubilarnom desetom dvoboju, kao vodećim igračem pokušati osvojiti i treći trofej u posljednje četiri sezone.

U drugom dvoboju igrat će David Ferrer i Gilles Simon.

Dodajmo kako se je zbog bolova u leđima povukao najbolji svjetski tenisač i pobjednik u ponedjeljak završenog US Opena, Novak Đoković, iz prvog meča u beogradskome polufinalnom srazu između Srbije i Argentine.

Iako je pokušao, Đoković nije spreman dočekao meč protiv Davida Nalbandiana. Zamijenio ga je Viktor Troicki. Drugi meč polufinalnog sraza u Beogradu u petak igraju Janko Tipsarević i Juan Martin del Potro.

Davis Cup, Svjetska skupina, polufinale:

Španjolska - Francuska 1-0

Nadal - Gasquet 6-3, 6-0, 6-1

Vezane vijesti

Čilić: Nisam želio ovako pobijediti

Čilić: Nisam želio ovako pobijediti

Marin Čilić u nedjelju je osvojio svoj prvi ATP turnir u karijeri na travnatoj podlozi. Nažalost, njegova dobra igra i titula ostali su u sjeni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika