16.09.2011. / 18:00

Autor: Nacional.hr

Kosoričini ministri

Kakva privatizacija, to mi zovemo prijenos dionica

"Umirovljeničkom fondu smo prenijeli imovinu koju smatramo kvalitetnom", branila je odluku vlade ministrica

Photo: Patrik Maček/PIXSELLPhoto: Patrik Maček/PIXSELLMinistrica financija Martina Dalić i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač objavili su na konferenciji za medije kako se 91.741 dionica trgovačkog društva Croatia Osiguranje i 107.427 dionica trgovačkog društva Jadranski naftovod u državnom vlasništvu prenosi bez naknade u Umirovljenički fond.

Tržišna vrijednost dionica CO-a iznosi 458 milijuna kuna, riječ je o 29 posto dionica tvrtke, dionice JANAF-a vrijedne su 271 milijun kuna, a radi se o 10.66 posto temeljnog kapitala društva. Popijač tvrdi kako je ovaj korak 'prijenos, a ne prodaja' državne imovine, potuživši se kako je opozicija dok je bila na vlasti 'prodala Inu, Hrvatski telekom...'

Martina Dalić izjavila je kako tvrtke imaju dobre indekse na zagrebačkoj burzi te je jednostavno prodati njihovu tržišnu vrijednost. "Umirovljeničkom fondu smo prenijeli imovinu koju smatramo kvalitetnom", branila je odluku vlade ministrica.

"Skandalozno je to što govori Kukuriku koalicija", ustvrdili su zajednički dodajući kako tijekom recesije Vlada nije prodavala državnu imovinu, što je međutim radila opozicija za vrijeme svoje vladavine, a koja i dalje u državnim tvrtkama ima svoje ljude.

"Ja sam bio prisutan kad je to rečeno. Ona je rekla da u određenim dijelovima može iščitati projekte koje je pokrenula hrvatska Vlada. Evo, primjerice u dijelu programa o energetskim projektima, prepisan je zaključak Vlade o strateškim projektima Ombla, Drava...", tvrdi Popijač, istučući kako Jadranka Kosor jučer nije rekla da je program opozicije i loš i prepisan .

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 16.09.11. 20:39

Nije sije nego vrat


registracija
22/4/11

www, 16.09.11. 23:50

Sada mafija grabi što više može, da drugom klanu što manje ostane, zato se ovi i bune. MALI SITNOZUBI NIKADA NISU NITI ĆE IKADA IMATI IŠTA OD HRVATSKE IMOVINE. ONI SLUŽE SAMO ZA MUŽNJU I DA BIRAJU SVAKE 4 GODINE KOJI ĆE KIH KLAN SISATI.


registracija
15/8/09

vergilia, 17.09.11. 08:08

Ma vidi ove dvije kreature! Nije govno, nego posro se pas, nije prodaja, nego prijenos. Još da objasne zašto su iz jednog džepa premjestili u drugi džep ako ne zbog prodaje - valjda bolje "šuška" u umirovljeničkom fondu..:) Dionice se ne "prenose" po tržnoj vrijednosti, po tržišnoj vrijednosti se jedino prodaju.Ovo je "jačanje" fonda bez pokrića kao što je bez pokrića sav rad ove dvije kreature!


registracija
11/1/10

fluid, 17.09.11. 09:01

Tuđmanova doktrina ide dalje.Nezaustavljivo.Čuvajte zjenice!Iz očiju kradu.


registracija
9/3/10

nostradurus, 17.09.11. 09:15

Privatizacija najvažnijih resursa je pogreška sa teškim posljedicama - povećanje zaduženja. Nemoguće? Pročitajte i biti će jasnije.
sites.google.com/site/financijskisustav/posljedice-privatizacije


registracija
2/1/11

prohujalo, 17.09.11. 12:58

fluid-potpisujem
jedino da dodam pocetak govno-zavrsetak jos vece


registracija
9/5/10

lolobrigita, 17.09.11. 15:49

Sad mi je lakše.Znači mi zapravo nismo prodali HT,INU,Plivu, banke,nego samo napravili prijenos dionica.
Zapravo,nismo napravili ni privatizaciju,nego smo tek prenijeli dionice na Kutlu,Todorića,Gucića, ugledne HDZ-ovce i prijatelje stranke.


registracija
9/11/09

superhik, 21.09.11. 01:19

Ukradite i to tako da ne ostane nista.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika