17.09.2011. / 09:03

Autor: Hina , Nacional.hr

Milanović:

Imamo ozbiljan plan

Po Milanovićevim riječima Hrvatska ima snage izvući se iz ove situacije, jer ima sjajnu perspektivu i položaj. "Red, pravila i poštovanje nudimo ljudima i Hrvatskoj", poručio je Milanović.

Pixsell (arhiva)Pixsell (arhiva)Imamo ozbiljan plan rekao je sinoć predsjednik SDP-a Zoran Milanović na izvještajno tematskoj konvenciji zagorske organizacije stranke pod nazivom „NE stezanju remena, DA zalaganju u proizvodnji i zapošljavanju mladih i žena“.

"Imamo ozbiljan plan za Hrvatsku, četri stranke - jedan savez, četiri stranke - jedan program, no, on ne može biti recept za sve", rekao je Milanović dodavši kako politički plan nije šoping lista nego poziv na dijalog s građanima kojeg ćemo intezivno voditi do izbora.

Napomenuvši kako ih ne zanima što će raditi politička konkurencija, kazao je kako je plan njegove koalicije narativan te da ljude uzima i tretira ozbiljno. "Ljudima ćemo na jednstavan način pokušati objasniti komplicirane stvari i nećemo komentirati tuđe radove koji nismo pročitali", rekao je Milanović dodavši kako ih ljudi neće izabrati jer nas vole ili ne, već zato da dobijemo drugu šansu da vodimo Hrvatsku.

Istaknuo je kako će prvo inzistirati na uvođenju reda u plaćanju te ocijenio kako država u kojoj se ne plaća nije uređena država. "Bez plaćanje nema posla, a na nama je da u Hrvatsku uvedemo red", kazao je dodavši kako je Plan 21 za 21. stoljeće, za 21. županiju.

Ocijenio je kako se Hrvatska napokon mora probuditi te dodao kako se sadašnja politika ne želi suočiti s izazovima, što je, kako smatra Milanović, kukavičluk. "Mala smo zemlja i mali narod i na nama je da odlučimo hoće li Hrvatska biti uspješna zemlja ili slaba i nesigurna u sebe, što nas stavlja u 2. kategoriju država", rekao je istaknuvši kako su zato ovi izbori više od svega borba za ljudsku vjeru, povjerenje prosječnoga hrvatskog čovjeka kojemu moramo zakucati na vrata i koja nam oni moraju otvoriti.

Napomenuo je kako je Kukuriku koaliciji glavni cilji dobiti izbore i uvjeriti građane da su najbolja alternativa i najbolji izbor.

Po Milanovićevim riječima Hrvatska ima snage izvući se iz ove situacije, jer ima sjajnu perspektivu i položaj. "Red, pravila i poštovanje nudimo ljudima i Hrvatskoj", poručio je Milanović.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 17.09.11. 09:13

Taj plan je račun bez krčmara. Ne može uspjeti osim tako da nas još više zaduži - na cca 100 milijardi eura u 4 godine. To je put u siguran bankrot ala Grčka.
sites.google.com/site/financijskisustav/najava-novih-investicija-kao-izlaz-iz-krize
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


registracija
4/1/09

miroljubiv, 17.09.11. 09:34

Neodrasli vječni pubertetlija može samo sanjati svoje programe.žao mi je što većina stranaka ne želi spriječiti naš siguran ulazak u grčki scenario.zato @nostraduruse potpisujem tvoju misao.


registracija
28/4/10

Zvonko, 17.09.11. 11:30

Naša generacija je definitivno potrošila najboljem dane. Samo naivni mogu ignorirati i nadati se boljem. Treba biti svjestan i prihvatiti činjenicu da budućnost koja dolazi treba biti žrtvovana zbog grešaka prošlosti. No, jedino što ulijeva nadu, može biti, da podnošenjem žrtve osiguramo kakvu-takvu izvjesniju sreću našoj djeci.

Povijesne stramputice kojima smo bili dionici u okviru projekta socijalizma, izgubivši bitku s kapitalizmom, ostavio je moralnu, ekonomsku i intelektualnu pustoš. Rušenjem Varšavskog sporazuma i padom berlinskog zida potpisana je kapitulacija a nasljeđe dobiveno nije imalo šanse s nemoralom zapadnog svijeta.

Sada moramo neutrenirani prihvatiti igru na njihovom terenu i po njihovim pravilima a da nas nitko ne pita za kondiciju.

Svaka politička garnitura, koja izlazi s lijepim riječima i pregrštom obećanja pred narod, tražeći povjerenje, ili nije svjesna problema ili ga je zbog svjesnosti spremna ignorirati. Pa kako bude. Churchillove riječi, krv,znoj i suze, su jedino riješenje. Varijacije mogu ići na različite načine, više znoja i suza a manje krvi pa sve do samo krvi, što bi mogla biti Grčka cijena. Netko treba lupit šakom od stol i reći narodu istinu. Poslije prvog šoka ima nastupiti triježnjenje. I mi smo nažalost dio južnog toplijeg mediteranskog hedonističkog mentaliteta. Trošimo više no što stvaramo već desetljećima. A Bog i priroda su nas nagradile svim osim zahvalnošću.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika