17.09.2011. / 14:00

Autor: Nacional.hr

Arenalna svetkovina

VIDEO: Vlado, izbavi HDZ iz partijske diktature!

Najzabavniji dio govora bio je onaj u kojem se premijeka osvrnula na općepoznate autokratske običaje po pitanju donošenja odluka u HDZ-u. Stvar je patentirana za vrijeme Franje Tuđmana, dorađena za vrijeme Ive Sanadera i inkorporirana u vladavinu aktualne premijerke. Evo i njezinog priznanja, te želje da se u HDZ-u nakon 20 godina uspostavi demokracija

Photo: Robert Anić/PIXSELLPhoto: Robert Anić/PIXSELLUz domoljubne glazbene brojeve koji su dopirali iz zvučnika, danas je otvoren 14 Opći sabor HDZ-a. Na tisuće članova stranke sjatilo se jutros u zagrebačku Arenu, kako bi sudjelovali u motivacijskim govorima partijskih prvaka. Novi slogan HDZ-a odaziva se na ime 'Čuvajmo Hrvatsku', koji je, uz veliku bistu Franje Tuđmana, postavljen na velikoj bini.

12:44 -Jadranka Kosor na stageu "Hvala na pobjedničkom duhu HDZ-a, hvala što ste vjerovali u mene. Nitko nije vjerovao osim nas da ćemo završiti pregovore. Nitko osim nas nije mrdnuo prstom za ovaj veliki trenutak da imamo pristupni ugovor. Nitko osim nas i naših koalicijskih partnera", poručila je na početku govora Jadranka Kosor, pozivajući masu da na ovom Saboru pokažu drugima što je zajedništvo i snaga.

Feniks na domovinskom vrelu

Masa je odgovorila jakim pljeskom, a premijerka se na neki način, ukratko i neizravno, osvrnula na teške optužbe bivše tajnice HDZ-a prema kojima je i ona u svoju predsjedničku kampanju upucala više milijuna kuna prljavog novca (dakako, niti jednom riječju nije spomenula crne fondove, op.a. ). 'Teška vremena' bio je premijerkin cjelodnevni eufemizam za kriminalni skandal u kojem se HDZ trenutačno nalazi. Za 'teška vremena' krivi su pak neprijatelji stranke, sugerira premijerka.

"HDZ uvijek u povijesti prolazi teška vremena, jer su nas uvijek napadali sa svih strana. Međutim, kad pomisle da su nas uništili, mi pokažemo snagu", vikala je Kosor, i zarađivala masovne aplauze. "Odakle izvire ta snaga, dragi moji?", pitala je razgaljene partijske delegate. "Iz vaše odanosti, prije svega prema Domovini i svemu što je hrvatsko. I shvaćanja HDZ-a koji okuplja one koji misle hrvatski i koji misle za Hrvatsku", odgovorila je Jadranka Kosor.

Mržnja i prezir jugoslovenske nejači

Poručila je kako je HDZ oduvijek bio puno više 'od naših pojedinačnih sudbina', pa se potužila da ju stalno netko napada. "To ne mogu shvatiti oni koji preziru i mrze HDZ. Nema načina na koji nas nisu pokušali ponizini, kao i danas. To su radili i Tuđmanu. Ali, neće nas skršiti. Neće! Neće jer ne razumiju što je zajedništvo, ljubav i odanost prema domovini. Moramo udružiti snage, dati sve od sebe da pobijedimo. Ne zbog nas, ne zbog mene, nego zbog Hrvatske! Oni koji nam žele naštetiti ne razumiju da HDZ nisam samo ja niti vodstvo stranke, niti bilo koji drugi pojedinac. HDZ smo svi mi. HDZ je zajednica i prava pokretačka snaga hrvatskog naroda. Rado bi neki uništili HDZ. Zašto? To će pitanje postaviti sebi i građani Hrvatske", poručila je Kosor, i potom našla genezu te mržnje u neiscrpnom vrelu komunističke aveti.

Druge stranke rade o glavu ratnim invalidima

"Neki mrze HDZ od trenutka kad im je HDZ na čelu s Tuđmanom srušio komunizam i Jugoslaviju. Rado bi uništili HDZ jer ne mogu podnijeti što nismo dali da se zaborave naši heroji", rekla je kancelarka, koja je bez problema iskoristila Đuru Glogoškog, 100-postotnog ratnog invalida za obračun sa SDP-om.

"Đuro Glogoški može posvjedoči kakva je bila SDP-ova vlast. Đuro ne može sam popiti ni čašu vode, ali imali su snage smanjiti mu prava na 60 posto. Želim da to upamtite", vikala je Kosor uz popratne burne aplauze. Dodala je kako nekima smeta što se više ne ide u Beograd po instrukcije i što u Beograd ne idu novci koji ovdje zaradimo. Otkrila je i tajnu pobjedničke momčadi.

'Uništiti HDZ'

"Pobjednički duh nešto je što nam naši neprijatelji neće oprostiti. Taj duh zajedništva je nešto što nikome ne smijemo dati pokoriti. Tek onda kad pomisle da su nas uništili, HDZ pokazuje snagu", poručila je, dodajući da bi neki rado uništili HDZ i zato jer ne mogu prihvatiti činjenicu jer su Hrvatsku uveli u NATO i EU.

Kosor je obećala i nastavak borbe protiv korupcije, optužujući oporbu da su je opstruirali i po tom pitanju. Našla je i razlog. "Podsjećam da nisu iz oporbe htjeli dati podršku u borbi protiv korupcije. I u Saboru, prilikom donošenja zakona koji je osmišljen da se država obračuna s korupcijom. Moje je pitanje: čega se boje? Da vidimo njihove račune, podrijetlo kuća, stanova? Zato ćemo nastaviti i pobjediti na izborima 4. prosinca!"

Dajte nam demokraciju odlučivanja

Najzabavniji dio govora bio je onaj u kojem se premijeka osvrnula na općepoznate autokratske običaje po pitanju donošenja odluka u HDZ-u. Stvar je patentirana za vrijeme Franje Tuđmana, dorađena za vrijeme Ive Sanadera i inkorporirana u vladavinu aktualne premijerke. Evo i njezinog priznanja, te želje da se u HDZ-u nakon 20 godina uspostavi demokracija.

"Želim otvoreno reći da unutar naše stranke katkad nije bilo dovoljno čvrste demokratske prakse. Predlažem reformaciju statuta, koji će osigurati da stranka bude po mjeri članova a ne po mjeri lidera trenutačnih i budućih. Da svatko ima pravo birati i predlagati. Želim da sve odluke budu plod unutarstranačke procedure i rasprave a nikada i nikako diktat sa ovoga ili onoga vrha", kazala je, te potom dobacila Vladimiru Šeksu: "Vlado, predlažem da se krene u razmatranje statuta!"

Ja sam predsjednica HDZ-a

Bilo je, kaže, i mnogo onih koji su radili protiv ulaska u EU. "Nitko osim nas nije vjerovao da ćemo to napraviti. Rekla sam: završit ćemo do kraja lipnja, i to je bilo tako. Jer sam ja predsjednica HDZ-a, a HDZ ispunjava svoja obećanja", poručila je, pa opet krenula na Tuđmana, ljevicu i pripadajuću mržnju.

"Za mnoge na ljevici je krivo shvaćena Europa bila alibi da izraze mržnju prema Tuđmanu i HDZ-u te mržnju prema isticanju bilo kakvog nacionalnog ponosa. Takvi su nam krivo predstavljali Europu kao nadomjestak za bivšu državu. Nikada se ta vremene više neće vratiti", rekla je Kosor, poručivši publici da ne vjeruje onima koji kažu da se ništa ne radi i da se gospodarski program ne provodi. "Oni lažu! Program gospodarskog oporavka se provodi jer je ostvaren rast. Srce HDZ-ovog programa bit će gospodarstvo, a program ćemo predstaviti kada mi to budemo željeli", kazala je Kosor, da bi obraćanje članovima HDZ-a okončala državotvornim aksiomom što ga je patentirao Franjo Tuđman. "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto!"

12:42 - Šeksov trenutak: "A sada, čast mi je i privilegija da predstavim ženu koja je vodeći vladu i HDZ postala najzaslužnija za ostvarenje jednog od najvažnijih nacionalnih strateških ciljava, završetak pregovora, što je u rangu ostvarenja onih najvećih državotvornih ciljeva, suverenosti i nezavisnosti. Imam čast najaviti ženu koja je vodeći borbu protiv korupcije pružila nadu i vjeru u politiku čistih ruku"

12: 15 - Vlasnik poljoprivredno stočarsko-voćarske zadruge Agrovladislavci Tomo Bagarić, jedan od poduzetnika-branitelja, pričao je o programu zapošljavanja branitelja kojeg je pokrenula Vlada (preciznije Jadranka Kosor, dok je bila ministrica branitelja, poentirao je nešto kasnije Petar Čobanković, op.a.). Bagarić je kazao kako braniteljima treba i dalje omogućiti da zarađuju i rade, a ne da su primorani živjeti samo od državnog budžeta. Bagarić je, kao i govornici prije njega, dio vremena posvetio na glorificiranje premijerke Jadranku Kosor.

12:05 - Darko Milinović obznanio je kako se u Areni nalazi više od 9 tisuća pomno odabranih HDZ-ovih izaslanika i izaslanica. Preciznije, 9 854. Zanimljivo, HDZ je na Sabor pozvao 10 705 izaslanika.

11:45 - Šef HSS-a Josip Friščić, jedan od gostiju Sabora, osvrnuo se na koalicijsku suradnju koju je njegovao s HDZ-om zadnje četiri godine. "Našu buduću suradnju vidim tako da zajedno gradimo europsku Hrvatsku na zadovoljstvo građana i naših susjeda", poručio je s govornice.

Friščić je kazao i kako je u razgovoru s Kosoricom došao do zaključka da "jedan brod na olujnom moru mnogo teže može ugledati kopno". "Ali smo se odlučili na taj put, i mislim da smo sretni i zadovoljni i da smo ga svladali", zaključio je.

Poručio je kako su im mnogi ljudi govorili da pozovu MMF nakon izbijanja krize, ali da su oni to odbili te sami rješili situaciju.

11.35 - govor je započeo Božo Ljubić, predsjednika HDZ-a 1990. Bosne i Hercegovine. Gost iz susjedne BiH u svom je izlaganju zahvatio oveće povijesno razdoblje koje je značajno po tome jer je bilo potencijalno kobno za Hrvate. Bilo je tu riječi o Turcima, Austrougarskoj te na koncu komunističkoj aveti. Ljubić drži da je i momentalno na djelu diskriminacija Hrvata u BiH, a dokaz tomu je i činjenica što ih pri formiranju Vlade BiH pokušavaju isključiti iz procesa, rekao je. Kazao je još kako je njegova partija jedina hrvatska opcija u susjednoj državi koja išta vrijedi.

11:25 - Bačić je rekao kako su svi oni ponosni na snagu koju je pokazala Jadraka Kosor, te da su ponosni što je njihov lider baš ova 'hrabra žena'. Poručio je da je HDZ spreman i odlučan pobijediti na izborima, te da ovaj Sabor dokazuje zajedništvo HDZ-a-

11:20 - Skup je otvorio tajnik Branko Bačić, koji je zatražio minutu šutnje za Franju Tuđmana te sve članove stranke i branitelje koji su poginuli u ratu

11:10 - Nakon što je od Donalda Tuska primila Nacrt Ugovora o pristupanju Hrvatske u EU, Jadranka Kosor pojavila se u Areni. Kosor je došla među svoje članove, pljeskajući i euforično poskakivajući dok se probijala do pozornice. Uz glazbenu podlogu 'Svijet voli pobjednike' dance skupine Colonia. (H.Š.)

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 17.09.11. 12:45

Pas mater lopovsku,bando.


registracija
2/1/11

prohujalo, 17.09.11. 12:56

ova hrabra zena nas vodi
gospodo upitajte nas obicne gradane sta mislimo o ovoj hrabroj zeni......
isto tako nas upitajte sta mislimo "o ocu nacije""
Mogu oni da pripremaju kojekakve simpozije isticuci svoje zasluge-jedino je pitanje kome-ulizicama i placenicima-zato su jos uvijek na vlasti.....
pitajte "sitnozubnu stoku ili pucane "kako nas nazva otac nacije.....pa tek onda pisite o njihovoj popularnosti i hrabrosti-uopceno o zaslugama koje su negativne ali ih isti prikazuju kao pozitivnima.......jad i bijeda drugim rijecima


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 17.09.11. 12:57

Ovi ljudi su ''stvorili" nesto sto se lazno (sto namjerno, sto zbog tuposti, nekulture i neukosti) predstavlja kao Hrvatska. To sto su ovi i ovakvi ''ljudi'' ucinili sa vecinom hrvatskoga naroda moze se jedino nazvati Krvatskom. Ovi i ovakve sorte ljudi su izazvali krvoprolice kako bi razorili nekadasnju Socijalisticku Republiku Hrvatsku, koju sada ovako ponizenu i obezvrijedenu svih ljudskih vrijednosti pokusavaju prikazati kao Hrvatsku koju je vecina gradana zeljela, sto bas svatko u Hrvatskoj zna, da nije istina, zar ne?
Hrvatski covjek mora poceti jasno razlikovati sve sto ima veze sa istinskim hrvatskim vrijednostima, znaci Hrvatsku od Krvatske, pri cemu ovaj zadnji pojam od kojeg se odavno vec vecini Hrvata koza jezi i tijelo i um slabi, treba smjestiti jasno na ZNA SE koje mjesto, zar ne?


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 17.09.11. 12:58

Hjhihihihhiiahhhahaaheheheh,"hrabra žena ",za opljačkati HR....hrabrost je imati uz sebe mafijaše tipa Kalmeta,Milinović,Šuker,šeks.......užas!


registracija
3/6/11

skaraica, 17.09.11. 13:21

Drakula se ispričao zbog nedolaska.Kaže da drži do sebe.


registracija
13/2/11

urednik, 17.09.11. 13:35

Čujem da će s Tuskom u Smolensk na večeru.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 17.09.11. 13:42

HDZ opet uvjerljivo pobjeđuje.
Koga već briga što vas par staljinista uopće ima za reći.
Mi hercegovci u iduće 4 g. imamo namjeru u vašu zemlju više od 14 milijardi Kuna uložiti, a po zakonu spojenih posuda prvo moramo izvući tri puta više od vas.Da bi nam to uspjelo ova vlast mora i hoće biti potvrđena. Izbori su samo farsa.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 17.09.11. 13:46

Ovo ne može stvarno nitko! Biti toliko bahat i drzak i jedno pričati drugo raditi! Imati parolu ,,Čuvajmo Hrvatsku,, a svim silama gurati je u provaliju Europske unije koja se raspada po svim šavovima! Stvarno veliki ,,hrvati,, ili Rvati! Točnije rečeno,zločinci!


registracija
27/8/09

Lujo1, 17.09.11. 13:53

Ova sranja nisam mogel pročitati do kraja.
Moram na zahod.
Stvarno moraš biti krajnja budala da ovo i poslušaš, a kamoli da povjeruješ ovim lopovskim uizdajnicima.


registracija
24/3/10

bagsy, 17.09.11. 13:55

Po zakonu spojenih posuda,kad mi odemo u k...c,idete i vi,a hrvati imaju jednu izreku,ako ćeš dobti dvostruko više od mene,iskopaj mi jedno oko


registracija
31/5/09

tvrtko3, 17.09.11. 14:07

ALO HDZ-e, MAJKU LI VAM JEBEM LOPOVSKU!!!!!!


registracija
7/7/11

gadovi, 17.09.11. 14:31

ljudi moji
ja ovo više nemogu ni slušati ni gledati
ako ovi pobijede ja definitivno napuštam zemlju


registracija
22/3/11

hm2011, 17.09.11. 15:06

Ljudi, ne nasijedajte.
Oni namjerno hoće da im se smiju i rugaju zato da se crni fondovi maknu sa naslovnica.
Ruganje i sve ostalo je beznačajno prema aferi crni fondovi. Crni fondovi su najopasniji za HDZ zato jer se ne mogu nikako izvući a jedini mogući izlaz je hapšenje vodstva HDZ-a.
Crni fondovi su važni a ne smiješni skup.


registracija
12/1/11

siziff, 17.09.11. 15:26

.....Onda se pojavio zrakomlat koji je bacao eure u svžnjevima, sve u apoenima od petsto eura i to u smjeru razgaljene publike.
U smjeru Jace and company je bacao pune vreče eura, (isto u apoenima od petsto eurića), koje su vrlo precizno padele u naručje drugova iz Centralnog Komiteta.
Drugovi iz Hadezeja su ovime nagrađeni samo prigodno, reda radi; ostatak, tj puno više su već prije uzeli.
Valjda je i zadnjoj šuši jasno; ovo je bio dio honorara za postojnost Hrvatske, jer bez hadezeja i BRAVARA Hrvatske uopče nebi niti bilo. Po ovome području bi (bez njih) carevali trogloditi sa krapinskim predznakom, koji blaženi u svome neznanju, (jer kada bi znali onda bi znali): Komunjarstvo se borilo za Jugoslaviju, pa usputno i za Tuđmanovu Hrvatsku, pa usputno i za Jacu, dvesto bogatih obitelji, Kutlu, Mravaka ,Polančeca, borce bez jednoga dana ratišta, generale koji su od običnih torbara i sapunara preko noći postali stofahi milijunaši u eurima, austrijskog uznika Sanadera sa zbirkom satova. Neznam šta sve ne, još, uglavnom; vrlo lijepe i probavljive stvari
Komunjarstvo se teoretski borilo za puno toga, pa niti ti, od prije isti, koji su se počeli odazivati na hadezenjare nisu puno zaostajali u teoriji, samo samo, moj dilbere, Hrvatska je tu gdje je: Opljačkana do kosti, intelektualno i moralno na nuli.
Od svih silnih atifašista, od svih silnih i presilnih rodoljuba nemožeš naći ijednoga poštenog i PAMETNOG čovjeka kojemu je ISTINSKI stalo za njezino dobro.
Uostalom, za jedne bistre oči i za jednu normalnu ljudsku glavu; sve je jasno, da jasnije nemože biti


registracija
26/11/09

CH2710, 17.09.11. 15:33

Bal neandertalaca, smrdljivih vještica i vragova... na slici gore...

Smradovi prokleti...!!!...


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 17.09.11. 15:41

Sifliz
o kakvom poštenju ti ovdje priča o kakvim preduvjetima za nečije priznanje ili bogatstvo, ti il si još mlad il si glup...a najvjerojatnije da si oboje skupa. Uz to sve još si i impotentan kao i naš predsjednik. Onaj koji nije ni tamo ni vamo nije nigdje, a tko nije nigdje njega nema, a koga nema njemu se ne može ni dignuti.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 17.09.11. 15:46

Dali je neko ikad vidio napad epilepsije, ono nekontrolirano trzanje pjena na ustima i grcenje? EEE tako se sada ponasa HDZ svita na celu sa ovom "hrabrom" padavicarkom.


registracija
22/3/11

vferari, 17.09.11. 15:57

Milanović je dobro rekao potpiši čim prije samo pazi što ptpisujaš.Duboko se nadam da će koalicija za promjene nakon izbora potruditi se da prije referenduma objasne barem glavna poglavlja inače neću glasati za ako su hadezejci sami sklopili ugovor kako kaže Kosorica ko zna što nas čeka samim ti što je rekla da je jedino hdeze radio na pregovorima40 posto ljudi neće glasati bez dodatnog objašnjenja.


registracija
5/1/07

james, 17.09.11. 16:00

Ako ih ulica ne srusi, a ne ce, onda nam ostaju jedino izbori.
Izbori su jedina mogucnost kada raja moze dati svoj glas.
Oni znaju i racunaju sa stalnom pojavom da mi ne izlazimo na izbore pod opravdanjem da nemamo koga izabrati.
POGRESNO!
Izadimo i dajmo svoj glas bilo kome SAMO NE NJIMA.
Bitno je da svi ili sto vise nas izade i da se cuje nas glas PROTIV NJIH.
SVATKO ce biti bolji od njih.
Sjetite se izbora u Italiji kad se na izbore izlazilo i 5 puta godisnje.
Sve za Hrvatsku; Svi na izbore!


registracija
3/12/10

Yoda, 17.09.11. 16:05

Na Areni je, za vrijeme skupa, trebalo zavariti rešetke na vrata i prozore i staviti natpis KPD Remetinec 2...
Ovo je bila prilika...


registracija
7/9/07

Vinogradar, 17.09.11. 16:18

......Dajte nam demokraciju odlučivanja............
--------------------------------------------------------------------------
To, Jaca, to !!!!!!!!!!!!!!
Dolje Čaušesku,
Dolje Hitler,
Dolje Mao Ce Tung,
Dolje Sanader!
------------------------------------------------------------
Dajmo Jaci demokraciju odlučivanja !!!
Sve za HDZ, HDZ ni zašto !!!


registracija
29/11/09

Ivis, 17.09.11. 17:10

Smijeh i prostakluk! Tu je veliki nesporazum. Zamislite demokraciju gdje ustav pise Pijani Sex! Bit ce to ustav ne samo za 'vlastite potrebe', vec usput i za drustvo 'ludjaka' !!!!!


registracija
16/6/10

nosonja, 17.09.11. 17:37

Mariofile,taman kad čovjek pomisli.......zbilja me zanima da li ti onaniraš dok pišeš ....to što već pišeš....?.Ti si na ovom forumu kao onaj "vozač" koji na autobanu vozi u krivom smjeru i svi mu jebu ludu majku. Na sreću ne možeš nikoga ubiti


registracija
29/11/09

Ivis, 17.09.11. 19:01

Odakle izvire ta snaga, dragi moji? IZ BEZOBRAZLUKA, JER IMAS KOZU DEBLJU OD GJONA NA STAROM OPANKU!!!


registracija
28/12/09

crojoe, 17.09.11. 19:07

E kad bi nasi barem znali kao ovi HDZeovci vodit politiku a ne samo kukurikat, mozda bi mogli dobit izbore., Sovom garniturom i bez hercegovaca MUCNO.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 17.09.11. 19:19

Ja vam stalno govorim da snaga dolazi iz muda, a vi to ne vjerujete.
Zašto vi nemate snage zaključite sami.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 17.09.11. 21:43

Cijela vas Hrvatska mrzi osim vasih ulizica i trutova.


registracija
12/1/11

siziff, 18.09.11. 06:17

BOSANĐEROS@



........"Onaj koji nije ni tamo ni vamo nije nigdje, a tko nije nigdje njega nema".......

Retardu bosanski!
Konačno si rekao istinu, ne shvačajući da si stopostotno dijagnosticirao sebe i sve svoje

Vi ste bili uvjek na pravoj strani, a prava strana je ona koja više PLATI.
Ovaj puta HDZ plača puno, na račun Hrvata, pa će biti vrlo brzo: "Hrvata nigdje nema"
Samo; tebe za sve to boli primitivni bosanski kurac.
Ti i tvoji ste jamili svoje.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 18.09.11. 08:58

Sifliz
i to malo kruha što žvačeš, žvačeš ga zaslugom nas herceg-bosanskih plemića, naime bez nas bi već skapo od gladi.
Mi se i dalje materinski brinemo za vas kao što je se plemstvo oduvjek brinulo za svoje podanike. Malo zahvalnosti nebi ti naškodilo.
I ne zavaravaj se ili što li već, nit si ikad Hrvat bio nit ćeš to ikad biti, za razliku npr. od mene koji je to i po krvi i po duši i po mnogo čemu drugom.
Bez nas nema ni Hrvata niti Hrvatske.


registracija
12/1/11

siziff, 18.09.11. 17:43

SMEĆE !


registracija
21/2/11

skyway, 18.09.11. 18:33

Vise gluposti i gadaluka na jednom mjestu evala cuo nisam. Skakutala Jaca, povecavala ton, dizala prst u zrak, prijetila, pljeskala rucicama samoj sebi, a svo vrijeme debilici, bez prava glasa, padali u delirij. Fuj!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika