17.09.2011. / 12:35

Autor: Hina , Nacional.hr

Čačić

Popijaču, pročitaj Zakon o privatizaciji Ine

"Ta vrsta bezobraznih i uvredljivih laži hrvatskim građanima je nešto što ni sjever, ni cijela Hrvatska više ne mogu trpjeti i to ćemo zaustaviti", kazao je Čačić

ArhivaArhivaPredsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je danas u Varaždinu da bi ministar gospodarstva Đuro Popijač trebao pročitati zakon o privatizaciji Ine.

"Bilo bi dobro da ministar Popijač pročita zakon o privatizaciji Ine. Rekao je da je koalicija 2002. donijela zakon po kojem se Ina mora prodati do ispod 25 posto, a u zakonu izričito piše da se ne smije prodati. Kad jedan ministar direktno iznosi laž koju se lako može provjeriti, onda znate dokud smo došli", izjavio je Čačić na Gradskoj tržnici gdje je, u društvu predstavnika Kukuriku koalicije s područja Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, s građanima razgovarao o izbornom programu Kukuriku koalicije "Plan 21".

Ministar Popijač jučer je, reagirajući na izjave oporbenih čelnika, rekao, uz ostalo, da bi oporba trebala reći koje su se odluke i zakoni donosili 2000. te tko je donio Zakon o privatizaciji Ine koji govori da Hrvatska mora pasti ispod 25 posto udjela u vlasništvu dionica do ulaska u EU te na temelju čega su prodali 25 plus jednu dionicu i za koji novac.

Predsjednik HNS-a komentirao je i izjavu ministra Popijača da Vlada ne prodaje dionice, nego ih prenosi Umirovljeničkom fondu, koji će odlučiti što s njima.

"U Fondu od devet članova upravnog odbora imate 10 HDZ-ovaca. To je isti onaj princip koji smo imali za Inu - nije prodala Vlada nego je prodao Fond branitelja, na čijem čelu je bila gospođa Kosor. Ta vrsta bezobraznih i uvredljivih laži hrvatskim građanima je nešto što ni sjever, ni cijela Hrvatska više ne mogu trpjeti i to ćemo zaustaviti", kazao je Čačić.

Rekao je da sjever Hrvatske od vlade očekuje da odtereti prerađivačku industriju, odnosno da im da mogućnost da prežive.

"Nijedno radno mjesto se ovdje više ne smije izgubiti ni u tekstilnoj, ni u kožarskoj, ni u drvoprerađivačkoj industriji, jer su te industrije za ovaj kraj ono što je po broju ljudi brodogradnja za južni dio Hrvatske, a po potrebnoj podršci nešto ispod 0,5 posto onog što je dano u brodogradnju", istaknuo je predsjednik HNS-a te dodao da to ne znači da oni ne stoje iza koncepta održanja brodogradnje, ali ne na ovaj način.

Komentirao je Čačić na zamolbu novinara i činjenicu da HDZ nema kandidata za gradonačelnika na prijevremenim izborima za gradonačelnika Varaždina. Istaknuo je da postoji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika i da "to svatko pri zdravoj pameti zna".

"Oduvijek je ovdje HDZ imao dva kandidata. Jednog koji je nosio njegovu markicu i jednog koji se do jučer zvao Čehok. Međutim, sad su već tako slabi da više ne smiju dijeliti glasove. Ovoga trenutka moraju svi na kup. I jesu na kupu. I bivši Čehokovi i HDZ i HSS, svi su na jednoj točki, a ona se zove Zlatko Horvat", izjavio je Čačić.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 17.09.11. 13:01

Popijač je prije učlanjenja u stranku položio visoki tečaj iz laganja.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 17.09.11. 13:43

Zato je placen da laze.To je vec radio i kada je bio predsjednik udruge poslodavaca.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 17.09.11. 13:55

Ovaj Čačić bi možda nakon dužeg doškolovavanja i asistiranja bio pogodan za gradonačelnika u Mrduši Dojnjoj...ali to je onda sve.


registracija
31/5/09

tvrtko3, 17.09.11. 14:09

Bošnjak, ti si budaletina, i tu se nema više što niti oduzeti niti dodati.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 17.09.11. 14:34

Majku im jebem ADZevsku i domoljubsku.


registracija
24/11/10

aabar, 17.09.11. 15:35

E moj Bošnjak bolje da ti je mati metar drva rodila bar bi se imala s čim grijat a ovako jadna budalu mora gedat i slušat..!!


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 17.09.11. 15:51

Zato treba uvesti trenutno suceljavanje. Kada neko nesto slaze kao ovaj Popijac, istog trena suceljavanje i argumentirano prikazivanje pravog stanja stvari. Nema onog izvadili rijec iz konteksta i slicna drkanja ljudi. Rekao si i dokazi.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 17.09.11. 16:21

Kažu da je Čačić iz drugog pokušaja napravljen na gradnji pruge Brčko-Banovići. To je manje više poznato.Tko ga je napravio, da li neki srpski,bosanski,albanski...omladinac to je na žalost do danas ostalo nepoznato.
Za napraviti njegov psihogram to saznanje bi bilo jako poželjno pa ako to netko zna molim da se javi.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 17.09.11. 17:46

MarioBošnjak,

zaista je otužno čitati vaše komentare bez argumenata a o uljuđenosti da ne govorim. Izgleda da ste pripadali skupini teško odgojive djece, pa je sav roditeljski trud bio uzaludan. Kako drugačije shvatiti vaše primitivne ispade.

Ne osuđujem vas, već iskreno žalim što ste sebi dozvolili da se spustite na tako primitivan i prost oblik komentiranja. Ili se možda varam, možda za uljuđeniji oblik komunikacije neznate pa koriste onaj koji znate.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 17.09.11. 18:30

Joj ajme meni.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.09.11. 12:19

Reče lijepo Tomić:HDZ postoji da bi i glupi imali za koga glasati.Tako i MarioBosnjak.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.09.11. 12:21

Psihijatar Urlić:HDZ-ovci se ovih dana ponašaju kao djeca sa posebnim potrebama.Ništa ne znaju,ništa ne razumiju.Tako i naš MarioB s posebnim potrebama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika