17.09.2011. / 17:26

Autor: Hina , Nacional.hr

HDZ utukao 1,146 milijuna kn

Milijunski bal bjesomučno harangiranih

Ministar unutarnjih poslova i novopridošli član stranke Tomislav Karamarko novinarima je izjavio kako je Opći sabor kvalitetna manifestacija jedinstva stranke kada je izložena jednoj bjesomučnoj harangi na osnovu djela pojedinaca

Photo: Daniel Kasap/PIXSELLPhoto: Daniel Kasap/PIXSELLZamjenik predsjednice HDZ- Darko Milinović rekao je da je na današnjem 14. Općem izvještajnom saboru HDZ-a pokazano jedinstvo stranke koje će mnoge zasmetati.

"Još smo jednom pokazali svu našu snagu u našem zajedništvu i s tom snagom i zajedništvom krećemo u pobjedu na idućim parlamentarnim izborima", kazao je Milinović u izjavi novinarima.

Glavni tajnik stranke Branko Bačić novinarima je izjavio kako je stranački Sabor koštao 1,146 milijuna kuna. Negirao je da je u organizaciji skupa na bilo koji način sudjelovao nekadašnji glasnogovornik vlade, a sadašnji poduzetnik Ratko Maček istaknuvši da je stranački sabor organizirao HDZ u suradnji s agencijom Digitel komunikacije.

Ministar unutarnjih poslova i novopridošli član stranke Tomislav Karamarko novinarima je izjavio kako je Opći sabor kvalitetna manifestacija jedinstva stranke kada je izložena jednoj bjesomučnoj harangi na osnovu djela pojedinaca. "Djela pojedinaca ne mogu dovesti do toga da se sotonizira i kriminalizira čitava stranka koja ima niz povijesnih zasluga za Hrvatsku, a imat će ih i dalje", istaknuo je Karamarko.

Karamarko nije želio komentirati novinarsko pitanje imaju li budućnost pojedinci koji su danas nazočili stranačkom Saboru. "Stranka se priprema za izbore, ima ozbiljan kapital i s čime doći pred birače i ja sam optimist", odgovorio je.

Upitan je li MUP blizu otkrivanja izvora curenja informacija, Karamarko je rekao kako je to ministarstvo napravilo epohalan posao za Hrvatsku započevši, s vladom koju vodi premijerka Jadranka Kosor, borbu protiv korupcije. "Moglo je sve biti bez borbe protiv korupcije, moglo je sve biti pod tepihom i danas bi bio mir", rekao je. Istaknuo je da će MUP i dalje nastaviti kako je počeo - kvalitetno, oštro i beskompromisno, bez obzira o kome se radi.

Osvrćući se na curenja informacija iz tajnog dijela kaznenih postupaka, Karamarko je rekao kako, dok su davanje iskaza i postupak u tijeku, "nije normalno i nije dobro da u medije cure informacije". Smatra kako će u suradnji s Državnim odvjetništvom doći do počinitelja, te istaknuo kako pritom ne misli na novinare već na one iz sustava koji su radili s tim materijalom.

Na pitanje osjeća li se dobrodošlim u HDZ, Karamarko je odgovorio da to osjeća podsjetivši kako je tu stranku i stvarao 1989. godine. Napomenuo je kako je dugo bio i kritičan prema HDZ-u, ali da je u sadašnjem trenutku, nakon svih povijesnih zasluga koje stranka ima i kada je izvrgnuta bjesomučnim napadima, njegova zadaća bila "da bude tu". Karamarko je kazao i kako vidi što se i kako radi u vladi, kako smo došli do završetka pregovora s EU te ne bi bilo moralno da sada okrene leđa.

Umirovljeni general i bivši saborski zastupnik koji je iz HDZ-a izbačen 2003. Ljubo Ćesić Rojs novinarima je nakon stranačkog sabora izjavio kako je član te stranke od 1989. a iako ga je bivši predsjednik stranke i premijer Ivo Sanader izbacio iz stranke on iz njega nikada neće izbaciti ljubav prema HDZ-u, obitelji i domovini Hrvatskoj. "Ja sam član bio i ostao, glasovat ću za HDZ, kao i moja obitelj", rekao je Ćesić.

Upitan smeta li ga afera s crnim fondovima, kazao je da će se morati podvući crta i svi koji su pogriješili morat će odstupiti, ali Hrvatska mora ići naprijed. Podsjetio je kako je i 2003. prozivao na to, ali ga mnogi nisu htjeli slušati. Ćesić je kazao i da se tada na Predsjedništvu HDZ-a usprotivio Ivi Sanaderu, prije nego je on i postao predsjednik HDZ-a. "Bilo bi bolje za sve nas i za Hrvatsku da ga nikada nismo izabrali", kazao je.

Ćesić se ispričao predsjednici HDZ-a što ju je prozivao i smatra kako ona nije znala "za pola stvari koje je Sanader radio. Kako je radio tako je i završio". Naglasio je da ostaje vjeran HDZ-u te daje potporu njezinoj predsjednici.

Zadovoljstvo saborom i odazivom izaslanika te potporom koju su dobili iz sestrinske Europske pučke stranke izrazili su i član Predsjedništva HDZ-a Petar Čobanković te međunarodni tajnik stranke Davor Stier.

HDZ-ov 14. Opći sabor trajao je oko tri sata, nakon kojega se gotovo 10.000 stranačkih izaslanika razišlo, uglavnom autobusima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 17.09.11. 17:57

Baš me zanima od kud su zeli peneza za ovaj cirkus u Areni?
Mi se vidi kak je jacin namjesnih u HEP-u leo begović odrešil kesu!
Em ti "borbe protiv korupcije"!
Kaj se više ovi korumpirani "bore protiv korupcije" ona je sve vekša!


registracija
26/12/06

capica, 17.09.11. 18:14

Jadna smušena Jaca, rekla je između ostalog i to da će se oni (HDZ) pobrinuti da dođu na red i SDP, HNS i IDS.Ne znam da li ona uopće razumije što je rekla , a rekla je da su DORH, MUP i ostale neovisne institucije , ustvari stranačka prčija. Porekla je neovisnost sudstva , ustvari priznala da rade po njenom naputku. Živi bili , pa čuli.


registracija
3/6/11

skaraica, 17.09.11. 18:26

Bal vampira.


registracija
29/11/09

Ivis, 17.09.11. 18:48

Nikada sudstvo nije bilo samostalno! Uvijek je to bio "privatni servis", za vlastite potrebe HDZ-u, uostalom kao i Sex-ovi zakoni!!!!!


registracija
11/1/10

fluid, 17.09.11. 19:10

Takozvani "general Rojs" je slika i naličje sve nakarade u svezi činova,zasluga,ratovanja i pretvorbenog kriminala na najružniji način,a pod pokroviteljstvom Pašalića i Šuška,koja se dogodila u obranbenom ratu.Sramota za istinske borce i sve one koji su zaslužili svojom čašću i zalaganjima u ratu.On je slika i prilika TRuđmanove "promišljene"ratne politike.Kako za vrijeme rata tako i nakon rata.Rojs i Zagorac su eksplicite slika promašaja u svezi rata i ratnih zasluga.Njih dvojica jesu jadnici ali oni koji su ih instalirali,znali su zašto upravo oni odgovaraju za sve postojeće nagrade i odličja.Katastrofa!!!HDZ skup je labuđi pjev zombija.Skup nesretnika osiromašenoga hrvatskog duha.


registracija
12/1/11

siziff, 17.09.11. 19:12

Kao šta već rekoh: Muppeti su pičkin dim za ove na fotografiji!


registracija
27/8/09

Lujo1, 17.09.11. 21:31

Mi se vidi kak su se ovi na sliki zajeba*i. Oni treniraju zborno popevanje, a u Remetincu se popeva solo - kolko ja znam i čujem!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 17.09.11. 21:31

Jedan ludji i pokvareniji od drugoga.Skup 10.000 ili pokvarenih u duhu ili ludih,drugacije se to ne moze razumjeti,nakon svih zla sto su uradili Hrvatskom narodu.


registracija
24/3/10

bagsy, 17.09.11. 23:00

@fluid,
već sam se zabrinuo da smo te izgubili,
dobro rečeno ovo gore


registracija
5/3/10

starimudrac, 17.09.11. 23:30

karamarko, ti si budala. stranka koja vodi državu, a predsjednik joj i premijer državi završi u pritvoru, uz njega i potpredsjednik vlade, blagajnik, računovođa itd, itd...ta stranka mora biti ukinuta. brisana iz registra. svugdje u svijetu je tako, mislim na zapadnu demokraciju. čovječe, švedska potpredsjednica vlade podnijela je ostavku samo zato što je službenom karticom platila dvoje pelene i cigarete. kad je došla doma, sa svog računa je e-bankarstvom vratila dug državnoj kasi, ali je sutradan kad je to ispričala premijeru popila takvu jezikovu juhu da je isti dan podnijela ostavku. naša premijrka živi u stanu koji je država otela i njoj prodala za bagatelu. i time se ponosi. i ona i država.


registracija
21/2/11

skyway, 18.09.11. 00:19

Bal vampira netko rece, a moglo bi biti i bal idiota, koji su bez srama i trunke samokritike a sve to pameti usprkos organizirali svoj dernek. Covjeku dodje mucnina kad vidi sve ovo i zaista se pitam da li jos itko normalan moze glasati za HDZ, to nesto sto se jos i strankom voli nazivati...


registracija
15/8/09

vergilia, 18.09.11. 09:34

"Ćesić se ispričao predsjednici HDZ-a što ju je prozivao i smatra kako ona nije znala "za pola stvari koje je Sanader radio. Kako je radio tako je i završio". "
Najveća primitivna lopina na ovim našim prostorima reče to što je rekao - za pola nije znala, a za pola je znala. Za to polovično znanje treba joj i polovična nagrada - pola godina u Remetincu od onog što će dobiti Sanader.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.09.11. 11:15

Borba protv korupcije?Ajde neka neko zatvori Pavića ako smije.I to baš sad kad je počeo hvaliti(slučajno) premijerku u svojim i "svojim" glasilima.
Kako tuka Kosor zna da će istrage i do drugih stranaka?


registracija
7/9/07

Vinogradar, 18.09.11. 22:26

Hej, forumaši,
zakaj ne volite general-šofera Rojsa?
Pak je to najsmješniji hadezeovac i heroj hercegovačke građevinske bojne.
Živjeli naši hadezeovski rojsovi!


registracija
2/1/11

prohujalo, 19.09.11. 07:19

starimudrac
potpisujem, narocito sto sam osoba koja zivi i radi na zapadu......i to osobno potvrdujem ne preko novina, nego je to stvarna istina......
isto tako podrzavam izjavu vinogradara
a sad iskreno i otvoreno Sve i jednog clabna HDZ-e ne da trebamo smjestiti u zatvor, trebasmo ih obijesiti i lagano peckati uz vatricu(dok mi budemo uzivali u cevapimo i peki.......zasluzili su laganu ali tesku smrt.....sve drugo je poen za njih.....
Svi oni zajedno su nasa nacionalna sramota-ne samo po neznanju nego i po lazima, otimacini-i konacno gledaju nas u oci i prave nas budalama.....
mislim da ce ovo uci u ginisovu knjigu rekorda tj. HDZ-e clanovi.....


registracija
2/1/11

prohujalo, 19.09.11. 07:20

starimudrac
potpisujem, narocito sto sam osoba koja zivi i radi na zapadu......i to osobno potvrdujem ne preko novina, nego je to stvarna istina......
isto tako podrzavam izjavu vinogradara
a sad iskreno i otvoreno Sve i jednog clabna HDZ-e ne da trebamo smjestiti u zatvor, trebasmo ih obijesiti i lagano peckati uz vatricu(dok mi budemo uzivali u cevapimo i peki.......zasluzili su laganu ali tesku smrt.....sve drugo je poen za njih.....
Svi oni zajedno su nasa nacionalna sramota-ne samo po neznanju nego i po lazima, otimacini-i konacno gledaju nas u oci i prave nas budalama.....
mislim da ce ovo uci u ginisovu knjigu rekorda tj. HDZ-e clanovi.....


registracija
15/8/10

bigred1, 19.09.11. 09:57

na ove komentare se nema što dodati,jer više ni nemamo riječi .


registracija
11/1/10

fluid, 19.09.11. 14:31

...i reče "prohujalo"kako treba sve HDZ-ovce pozatvarati i šta sve ne.Najjadnije je to što su u HDZ-u mnogi branitelji.I to istinski branitelji koji su zaista svoje živote ,ne jednom,stavili na kocku a da bi nastala Hrvatska neovisna država.I šta se dogodilo i njima?Upali su u klopku,svjesno ili nesvjesno-svejedno,HDZ-a te se prodali za "Judine škude".Vjerovatno nesvjesni(a neke nije uopće ni briga jer su se srodili sa demonom korupcije sa kojim trenutno profitiraju)kako su bili spremni živote dati za domovinu a sada je ruše.Ruše je guranjem glave u pijesak.Ne žele vidjeti kuda plovi HDZ-ov brod.Glavno geslo im je postalo;"ako mi ne uzmemo sada,svejedno će to netko uzeti.Pa bolje onda da mi uzmemo svoje"!Da će ubiti hrvatsku kravu i da će mlijeko svima presušiti,branitelji su ,većim dijelom,zanemarili.I to je poraz hrvatstva,poraz demokracije,poraz dobroga u Hrvata.To je tri koraka napred a pedeset u nazad.I koga zatvoriti nakon ovakve situacije?Svi saučesnici u pljački,velika većina sudionici u ratu a u ovoj situaciji nema ispravne reakcije!?Teško za Hrvatsku,jako teško stanje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika