18.09.2011. / 10:49

Autor: Nacional.hr

Vrtna Pandora:

Ja ću smijeniti Jadranku

Obiteljsku kuću, u čijem je vrtu blagajnica HDZ-a navodno zakopala isplatnice koje dokazuju tijek novca iz crnoga fonda, Pavoševićevih čuva policija.

Jadranka Kosor; Pixsell (arhiva)Jadranka Kosor; Pixsell (arhiva)"Ja ću Jadranku smijeniti", zaprijetila je pred stranačkim kolegama iz Kloštar Ivanića blagajnica HDZ-a Branka Pavošević nakon što je prvi put ispitana u USKOK-u, piše Večernji list. Pavošević je za vrijeme izgovaranja ove rečenice bila predsjednica HDZ-a u Kloštar Ivaniću, vijećnica u Skupštini Zagrebačke županije i članica čak triju odbora te Skupštine; Odbora za zaštitu okoliša i prostornog uređenja, Odbora za razvoj lokalne samouprave i Odbora za prosvjetu, kulturu i šport.

Prije nekoliko dana bivša je blagajnica izbrisana iz članstva HDZ-a, a glavni tajnik stranke Branko Bačić i predsjednik županijskog odbora stranke Dražen Bošnjaković na njezino su mjesto imenovali Zlatka Golubića, načelnika općine.

Obiteljsku kuću, u čijem je dvorištu ili vrtu blagajnica HDZ-a navodno zakopala isplatnice koje dokazuju tijek novca iz crnoga fonda, Pavoševićevih čuva policija. U vjerodostojnost tih dokumenata mnogi sumnjaju, piše Večernji list.

"Nečije je ime moglo naknadno biti upisano. Sadržaj bilježnice je upitan, nevjerodostojan", rekao je jedan od lokalnih HDZ-ovaca.

Podsjetimo, tijekom zadnjih nekoliko dana u medije su počeli curiti njezini izkazi koje je dala na USKOK-u, a u kojima je optužila vrh HDZ-a da su znali za crne fondove i nelegalne isplate. Štoviše, Branka je Pavošević navodno otkrila USKOK-u da su svotom od gotovo 13 milijuna kuna crnog fonda plaćene izborne kampanje Jadranke Kosor. Dokaze o isplatama na crno bivša blagajnica i knjigovotkinja HDZ-a Branka Pavošević smatra dokument s popisom članova HDZ-a kojima je novac isplaćivan na ruke.

Vezane vijesti

Milinović: Podmeće mi obavještajno podzemlje

Milinović: Podmeće mi obavještajno podzemlje

Bivši potpredsjednik Vlade te ministar zdravstva i socijalne skrbi, Darko Milinović, tvrdi kako je od bivše HDZ-ove blagajnice, Branke Pavošević,… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 18.09.11. 12:41

KOSOR POZVALA NA POVRATAK POLITICI FRANJE TUĐMANA KOJEG JE SMRT SPASILA HAŠKOG SUDA.
Ministar Tomislav Karamarko pristupio je ponovno HDZ-u, a blagajnica Branka Pavošević, koja je potvrdila dugogodišnje sumnje da »stožerna stranka hrvatskog naroda« predizborne kampanje financira prljavim novcem, iz HDZ-a je izbačena na glavu.

Kako je moguće tako se obogatiti u sedam godina rada na HŽ-u? Nakon objave u Novom listu USKOK je tvrdio da započinje s postupanjem, odnosno da je spis ustupljen Državnom odvjetništvu koje je trebalo utvrditi kako je direktor stekao bogatstvo. Pogađate, ništa od svega nije se dogodilo. Šlat je ostao direktor, Bajić - Državni odvjetnik, a Hrvatske željeznice sjajno mjesto za pljačku.
U vrijeme dok se odvijala Velika Pljačka Hrvatske on je obnašao dužnost šefa obavještajne službe, da bi potom bio raspoređen na mjesto ministra policije.

Što je, dovraga, radio taj čovjek u vrijeme dok su naveliko pljačkane Hrvatske autoceste i Hrvatske željeznice i što će raditi sad kad se upisao u stranačke drugove Božidara Kalmete?

Karamarko pristupio HDZ-u najbolje je popratiti komentarom - tamo mu je i mjesto.


registracija
15/11/06

rimaz, 18.09.11. 14:58

Sklon sam vjerovati da je HDZ naručio diskreditaciju Branke Pavošević. Prvo, bilo im je jako bitno otkriti "duboko grlo" i kad su shvatili da je to nemoguće, a svjesni su istine, ovo je jedini i najbolji put. Koliko se može vjerovati i ovim članovima HDZ-a koji su do jučer šutali, a danas galame i to gle čuda, nakon konvencije. Već viđena HDZ-ova uvaljotina.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 18.09.11. 15:38

Što je radio Karamarko i što će radit sad? Pa zna se, pakirati Boljkovcu :-)
Jedna od glavnih zadaća nove vlade (ovo podrazumijeva da HDZ ne bude ponovo izabran) mora biti istraživanje pljačke prilikom pretvorbe i privatizacije sve do današnjih dana. No, bojim se da to neće biti visoko na listi prioriteta.


registracija
11/12/07

time, 18.09.11. 17:18

Bilo je rečeno da ministar policije mora biti nestranačka osoba, pa što znači ovo sa Karamarkom.Mora da je HDZ-u voda došla do grla kad su odlučili otvoreno otkriti njegovu pripadnost. A diskreditacija Branke Pavošević je pročitana metoda HDZ.


registracija
21/2/11

skyway, 18.09.11. 17:53

Rekla Jaca: "Mrze nas jer smo srusili Jugoslaviju..." Ma jebes Jugoslaviju kravo, reci nam zasto ste prevarili, opljackali i ponizili Hrvatsku !? A kad si vam dovela Kara Marka jos je jasnije kamo srljate i gdje vam je kraj.


registracija
2/6/11

stereo, 19.09.11. 07:05

Ma boli nju krasni i za Jugoslaviju i za Hrvatsku. Da ju je briga za ovo drugo pošteno bi sve ispričala kako su muljali i zamolila za oprost ovako mislim da svakom HDZ-ovcu prekopati vrt, tko zna što bi sve našli.
A što se tiče Jugoslavija to joj samo treba da prikupi glasove od onih imbecila koji još nisu raskrstili sa tom državom i misle da ju je moguće obnoviti.
Pazi ! Jugoslavija, e hvala Jaco što si mi spasila život. To smo davno prožvakali.


registracija
2/1/11

prohujalo, 19.09.11. 07:07

ma sve sto kaze Jaca ili Vlado(oni su najpoznatiji) i istali redom-crvene knjizice ispod ovih demokratskih......jao si ga jada i bijede......istina 20-etak godina je trebalo da Hrvatski narod progleda.....progledo je.....ali HDZ_e je kao nametnik-krpelj......jednostavno se bilo rijesiti bivse SFRJ, komunista.....a kako se rijesiti nametnikia zvanog HDZ_e........dali ce to moci Hrvatski narod??????
(dobra vecina vjernici-katolici, a draga nam crkva isto sto i HDZ-e-lopovi koji gledaju svoju korist>>>>>


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika