18.09.2011. / 12:44

Autor: Hina , Nacional.hr

Pronađene nove vrste žaba

Biolog Satyabama Das Biju s Odjela za istraživanje okoliša Sveučilišta u New Delhiju rekao je kako se nada da će ovo otkriće privući pozornost na vodozemce kao važne indikatore zdravlja životne sredine

Ilustracija (wikipedia)Ilustracija (wikipedia)Znanstvenici su otkrili 12 novih vrsta noćnih žaba u u planinskom lancu jugozapadne Indije te su ponovno pronašli tri vrste za koje se vjerovalo da su nestale, objavljeno je na internetskoj stranici BBC News.

Biolog Satyabama Das Biju s Odjela za istraživanje okoliša Sveučilišta u New Delhiju rekao je kako se nada da će ovo otkriće privući pozornost na vodozemce kao važne indikatore zdravlja životne sredine. Dodao je kako u ovome trenutku u Indiji živi 336 vrsta žaba za koje se zna te da su mnoge među njima ugrožene zbog gubitka staništa. Noćne žabe iznimno je teško pronaći, jer izlaze samo po mraku i tijekom sezone monsuna.

Među otkrivenim vrstama je i crveno-narančasta žaba Raorchestes resplendens otkrivena u nacionalnom parku Eravaikulam, na visini od 2.698 metara nadmorske visine planinskoga vrhunca Anaimudi. Ova je vrsta nastanjena na vrlo malome području površine od tri četvorna kilometra.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika