18.09.2011. / 21:01

Autor: Hina

Republikanska kontraofenziva

Porez na milijunaše ili 'klasni rat'

Paul Ryan, predsjednik proračunskoga odbora Predstavničkoga doma, te Mitch McConnell, senatski republikanski čelnik, rekli su da će taj prijedlog ograničiti rast i naštetiti ulagačima, a gospodarstvo ionako već stagnira

ArhivaArhivaAmerički republikanski čelnici u nedjelju su kritizirali prijedlog predsjednika Baracka Obame da se milijunašima nametne novi porez, nazivaju to "klasnim ratom" i predviđaju da će prijedlog naići na žestoko protivljenje u Kongresu.

Očekuje se da Obama u ponedjeljak predloži "Buffetov porez", i da će se on odnositi na sve koji zarađuju više od milijun dolara na godinu.

Paul Ryan, predsjednik proračunskoga odbora Predstavničkoga doma, te Mitch McConnell, senatski republikanski čelnik, rekli su da će taj prijedlog ograničiti rast i naštetiti ulagačima, a gospodarstvo ionako već stagnira.

"To samo još više destabilizira naš sustav, donosi novu nesigurnost i kažnjava otvaranje radnih mjesta i one koji ih otvaraju", rekao je u nedjelju Ryan za Fox News.

McConnell je rekao kako je Kongres lani već raspravljao o tome pitanju i Obama i republikanci došli su do kompromisa koji je sačuvao smanjene porezne stope koje je za one koji mnogo zarađuju na dvije godine uveo George W. Bush.

"Loše je učiniti to usred ekonomske krize", rekao je McConnell u NBC-ovoj emisiji Meet the Press. "U objema strankama već postoji oporba tom predsjednikovu prijedlogu".

Američki milijarder Warren Buffett pisao je prošli mjesec o tome kako zbog rupa u poreznom zakonodavstvu bogati poput njega plaćaju manje poreza od onih koji rade za njih.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 18.09.11. 21:48

do regana su bogataši plaćali 80 - 90 % porez, al je srednja klasa cvjetala trebao je samo raditi jedan član obiteli da bi se imalo za kuću i auto i za godišnji odmaor solidno lagodan život, ali kako je u kapitalizmu samo kapital bitan neće ni ovo pomoći jer će opet svi letiti u offshore oaze. jedino riješenje je zabraniti kapitalizam i cijelom svijetu i zacrveniti cijeli svijet tada će se zemlja zvati raj i tek tada ćemo moći krenuti u osvajanja drugih planeta i resursa u svemiru a to tada ćemo umirati.


registracija
9/3/10

nostradurus, 18.09.11. 22:36

Bogati trebaju plaćati porez, ali to nije rješenje. To je samo trik mađioničara da se uvede potez koji nema nikakav značaj na stanje u zemlji.
sites.google.com/site/financijskisustav/od-problema-do-rjesenja


registracija
2/1/11

prohujalo, 19.09.11. 07:37

kako bogati placaju porez......dobro izracunaju koliko trebaju platiti.....onda naprave uplatu nekoj dobrotvornoj organizaciji......oni im se zahvaljuju, porez se smanjuje.......prosto receno veliki dobrotvorci sa parama koje nisu njihove,tj.porezne pare.....
ali obzirom da bogati odreduju pravila igre....sve je u skladu sa zakonom


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika