18.09.2011. / 21:21

Autor: Hina

Žene u Džakarti

Nije moje tijelo pornić, nego tvoje prljave misli!

Žene su nosile transparente s tekstom: Ne govorite nama kako da se odijevamo, njima recite da ne siluju" i "Nije moje tijelo pornić, nego tvoje prljave misli".

Vlasnik šovinističke izjave; Fauzi BowoVlasnik šovinističke izjave; Fauzi BowoDeseci žena i djece u šarenim minicama i tajicama okupile su se u nedjelju na središnjem trgu u Džakarti bijesne zbog toga što je jedan dužnosnik izjavio kako su žene krive za silovanje kad se provokativno odijevaju.

Prosvjeduju zbog riječi guvernera Džakarte Fauzija Bowe koji je u petak rekao kako žene, da izbjegnu silovanje, ne bi smjele nositi odjeću koja previše otkriva. On se brzo ispričao, ali svi su mediji prenijeli njegove riječi, a raširile su se i Twitterom.

Sudionice skupa pozvale su i policiju i indonezijsku vladu da boje štite žene i pomažu žrtvama seksualnih napada. Žene su nosile transparente s tekstom: Ne govorite nama kako da se odijevamo, njima recite da ne siluju" i "Nije moje tijelo pornić, nego tvoje prljave misli".

Vezane vijesti

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres magnitude veće od 8,0 pogodio je obalu kod indonezijske pokrajine Aceh u srijedu nekoliko sati nakon potresa 8,6 zbog kojega je oglašeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika