19.09.2011. / 09:37

Autor: Nacional.hr

Mršavljenje optužnice

USKOK odustao od Polančeca

Istraga protiv bivšeg potpredsjednika Vlade pokrenuta je sredinom lipnja i on je bio treća osoba na istražnom nalogu USKOK-a. Tužiteljstvo će u sljedećih nekoliko dana podignuti optužnicu za prodaju INA-e protiv Ive Sanadera, ali očigledno bez Polančeca

Pixsell (arhiva)Pixsell (arhiva)Damir Polančec navodno je dobio rješenje o obustavi istrage protiv njega u slučaju predaje Ininih upravljačkih prava MOL-u, piše Jutarnji list.

Istraga protiv bivšeg potpredsjednika Vlade pokrenuta je sredinom lipnja i on je bio treća osoba na istražnom nalogu USKOK-a. Tužiteljstvo će u sljedećih nekoliko dana podignuti optužnicu za prodaju INA-e protiv Ive Sanadera, ali očigledno bez Polančeca.

Tužiteljstvo po zakonu mora s jednakom pažnjom cijeniti i dokaze koji idu u prilog okrivljenom i ukoliko dokaza za osuđujuću presudu nema dovoljno, odustati od progona. Očito su procijenili kako protiv Polančeca nemaju izgleda na sudu.

Argumenti Damira Polančeca i njegova branitelja, odvjetnika Ante Nobila, očito su bili uvjerljivi. Oni su tvrdili da Polančec, kao glavni pregovarač države u prodaji INA-e MOL-u, nije zlouporabio položaj niti pomagao Ivi Sanaderu kojeg se tereti da je primio 10 milijuna eura mita, piše Jutarnji list.

Ključni trenutak u istrazi dogodio se kad je Uskok Polančecu vratio disk iz njegova kompjutora kojeg su mu oduzeli zbog istrage u “aferi Podravka”. Na njemu su bile pohranjene precizne prezentacije koje je on kao potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva održao na Predsjedništvu HDZ-a i Vlade o tijeku pregovora s mađarskom naftnom kompanijom.

Ono što je od početka tvrdio, da je sve članove užeg vodstva stranke i kolege ministre o svemu obavještavao potvrdilo se i iz kompjutorskih prikaza. Odvjetnik Anto Nobilo u prilog tih tvrdnji bio je predložio da se i saslušaju svi koji su te prezentacije vidjeli na čelu Jadrankom Kosor, sadašnjom predsjednicom HDZ-a i Vlade.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

registracija
4/9/11

maks111, 19.09.11. 09:43

kakav igrokaz, sad Vlada ne mora svjedočit. Toliko prozirno, da je jasno da uskoro imamo novu odvjetničku zvijezdu- Mladena Bajića


registracija
4/4/11

Bluebird, 19.09.11. 19:22

Ili je Polancec nesto otkucao protiv Sanadera, ili je stvarno nevin (nerentabilan za napad na Sanadera).
Ako je nevin, treba mu vratiti mjesto podpredsjednika
partije, sto sumnjam da bi on htio.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika