19.09.2011. / 13:54

Autor: Hina , Nacional.hr

Allah i partizani u borbi za Sarajevo

Neobična ideološko-povijesna rasprava plakatima potaknuta je velikim grafitima koje su još neidentificirani vandali prošlog tjedna ispisali na spomen obilježju partizanskim postrojbama koje su u travnju 1945. oslobodile Sarajevo od nacističkih okupatora

Foto: Radio SarajevoFoto: Radio SarajevoDo sada nepoznata udruga pod nazivom "Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokraciju" preuzela je odgovornost za postavljanje plakata u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na kojima stoji "Sarajevo su oslobodili partizani, a ne Allah".

Neobični transparenti pojavili su se u središtu Sarajeva kod spomen-obilježja vječne vatre, podignutom u čast partizanskih osloboditelja tog grada 1945. godine te na vrlo prometnom mostu Skenderija.

Neobična ideološko-povijesna rasprava plakatima potaknuta je velikim grafitima koje su još neidentificirani vandali prošlog tjedna ispisali na spomen obilježju partizanskim postrojbama koje su u travnju 1945. oslobodile Sarajevo od nacističkih okupatora.

Foto: Radio SarajevoFoto: Radio Sarajevo"Samo je Allah vječan", napisano je tada velikim crnim slovima iznad originalnog teksta ispisanog plavo-bijelo-crvenim slovima kojima se izražava "vječita zahvalnost" osloboditeljima i u sada već arhaičnom stilu veliča bratstvo-jedinstvo među partizanima i narodima bivše zajedničke države.

Organizacija koja je odgovorila na tu poruku pojašnjava kako je reagirala na "skrnavljenje spomenika borcima narodno-oslobodilačke borbe svih narodnosti od besprizornih vandala". "JOSD će i ubuduće svim raspoloživim sredstvima reagirati na skrnavljenje uspomena na najprogresivniji pokret koji je ikada postojao na tlu BiH", priopćili su iz te organizacije.

Gradske komunalne službe još nisu reagirale na rat grafitima i plakatima.

Fotografije preuzete s portala Radio Sarajevo

Vezane vijesti

Na HRT-u javna rasprava o programskim obvezama

Na HRT-u javna rasprava o programskim obvezama

Hrvatska radio televizija (HRT) uputila je danas poziv gledateljima i slušateljima da se uključe u javnu raspravu o Prijedlogu programskih obveza… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 19.09.11. 15:10

Glas razuma u Bosni?


registracija
31/1/11

MaiDee, 19.09.11. 17:30

Tacno je da su partizani oslobodili Sarajevo, ali je takodje tacno, da je partizane poslao Alah. (just kidding).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika