19.09.2011. / 13:49

Autor: Nacional.hr

Srbija okuplja rezerviste?

"Osoba je istraživanjem na internetu i preko drugih izvora saznala kako se radi o formiranju ili obnovi neke vojne jedinice rezervista u Požarevcu u slučaju rata", izjavila je predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava, Sonja Biserko

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSrpski Helsinški odbor za ljudska prava dobio je pismo pritužbe od muškarca koji je prije nekoliko dana od srpskog Ministarstva obrane dobio poziv za dobijanje ratnog rasporeda 5. listopada 2011. godine, izvještava Danas.

Muškarac je želio ostati anoniman i zaštitu Helsinškog odbora, jer ne želi nositi oružje i biti 'raspoređen' za eventualne potrebe rata. "Država mi nije cijelo moje djetinjstvo do sada, kada sam već odrastao čovjek koji ima 31 godinu i planira obitelj, pružila uvjete za pristojan živo. I sad se od mene traži da budem jedan od rezervista u slučaju rata. U slučaju mog odbijanja prijeti mi se novčanom ili zatvorskom kaznom. Ne znam da li me više obuzima strah ili ljutnja", piše u pismu.

"Osoba je istraživanjem na internetu i preko drugih izvora saznala kako se radi o formiranju ili obnovi neke vojne jedinice rezervista u Požarevcu u slučaju rata", izjavila je predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava, Sonja Biserko.

Saznaje se kako se je muškarac već obratio Uredu tajnika za ljudska prava UN-a i beogradskom Centru za antiratnu akciju. Iz Ministarstva obrane nije se mogao dobiti nikakav odgovor o upućenom pozivu i formiranju vojne jedinice.

Vezane vijesti

Šešelj kao predizborno oruđe demokrata

Šešelj kao predizborno oruđe demokrata

Srpski intelektualci, analitičari i predstavnici udruga ne slažu se sa zahtjevom Srbije za puštanje na privremenu slobodu Vojislava Šešelja, piše… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 19.09.11. 15:38

Nece vise Srbin u vojnike


registracija
1/4/07

ulomax, 19.09.11. 17:42

sam sebe srbin sjeba cccc


registracija
20/8/10

McCoy, 19.09.11. 20:23

@ulomax
E, baš si duhovit, jel` ti to nešto kao defekt od rođenja?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika