20.09.2011. / 09:52

Autor: Hina

Predvidivi Republikanci

Ode porez na milijunaše: Odbačeni Obamini planovi

Ranije u ponedjeljak, bivši američki predsjednik Bill Clinton odbacio je republikanske tvrdnje da bi rast poreza na bogate mogao obeshrabriti otvaranje radnih mjesta i ugroziti gospodarski rast

ArhivaArhivaPrijedlog američkog predsjednika Baracka Obame za smanjenje državnog duga za 3.000 milijardi dolara u idućem desetljeću, kombinacijom povećanja poreznih prihoda i smanjenja rashoda, republikanski čelnici u Kongresu u ponedjeljak su odlučno odbacili.

Čelnik republikanske manjine u Senatu Mitch McConnell u svojoj je reakciji na Obamin prijedlog istaknuo da "prijetnje vetom, masovno povećanje poreza, fantomske uštede i kockanje s reformom socijalnih prava, nisu recept za gospodarski rast i zapošljavanje, pa čak niti za smisleno smanjenje deficita".

Predsjednik Predstavničkog doma Kongresa John Boehner također je objavio priopćenje, u kojem je istaknuo da "to inzistiranje administracije na povećanju poreza za one koji stvaraju radna mjesta i njezina nevoljkost da poduzme potrebne reforme programa socijalnih prava, razlozi su zašto predsjednik i ja ranije nismo bili u stanju postići dogovor i očito je danas da te prepreke ostaju".

Ranije u ponedjeljak, bivši američki predsjednik Bill Clinton odbacio je republikanske tvrdnje da bi rast poreza na bogate mogao obeshrabriti otvaranje radnih mjesta i ugroziti gospodarski rast.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika