20.09.2011. / 10:14

Autor: Hina , Nacional.hr

Glasovanje o povjerenju

Pahorov dan D

U razgovoru za televizijsku postaju Pahor je naglasio da u slučaju da u utorak ne dobije većinu u glasovanju ne namjerava tražiti novo glasovanje o povjerenju vladi, nego će se sa svojom strankom pripremati za izvanredne izbore

ArhivaArhivaPredsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u ponedjeljak u razgovoru za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV da će ostati u slovenskoj politici i ako parlament u utorak uskrati povjerenje njegovoj vladi.

Parlament će u utorak glasovati o pet ministarskih kandidata za popunu manjinske vlade koju su napustile dvije stranke, no mediji procjenjuju da je malo vjerojatno da će Pahor dobiti natpolovičnu većinu glasova i da su zbog toga prijevremeni izbori mogući još prije kraja ove godine.

U razgovoru za televizijsku postaju Pahor je naglasio da u slučaju da u utorak ne dobije većinu u glasovanju ne namjerava tražiti novo glasovanje o povjerenju vladi, nego će se sa svojom strankom pripremati za izvanredne izbore.

Pri tome je odbio nagađanja da je zainteresiran za dužnost u ustanovama Europske unije, te dodao da bi vodio svoje Socijalne demokrate (SD) na slijedećim izborima "ako me stranka i dalje želi za predsjednika".

Pahor je upozorio na "pretjerana očekivanja" koja biračima na izborima nude njegovi "politički protivnici i konkurenti" jer ne nude "alternativu", te unatoč tome što kritiziraju sadašnju vladu "ne odgovaraju na ključno pitanje" što nude i kako ta obećanja ostvariti.

U slučaju da njegova vlada dobije potporu na sutrašnjem glasovanju, Pahor je rekao da neće ništa obećavati nego će ustrajati na reformama koje su potrebne "da ova država preživi".

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika