20.09.2011. / 10:10

Autor: Totalsport

Davis Cup: Hrvatska sedmi nositelj ždrijeba za Svjetsku skupinu

Prema pravilima Davis Cupa, finalisti u tekućoj sezoni, Španjolska i Argentina, postavljeni su za prvog i drugog nositelja, te će se naći u suprotnim polovicama ždrijeba, što znači da će eventualni njihov susret sljedeće sezone biti moguć također samo u finalu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHrvatska Davis Cup reprezentacija postavljena je za sedmog nositelja ždrijeba parova Svjetske skupine za sljedeću sezonu.

Prema pravilima Davis Cupa, finalisti u tekućoj sezoni, Španjolska i Argentina, postavljeni su za prvog i drugog nositelja, te će se naći u suprotnim polovicama ždrijeba, što znači da će eventualni njihov susret sljedeće sezone biti moguć također samo u finalu.

Ostali nositelji postavljeni su prema trenutnom rankingu nacija u Davis Cupu. Prošlogodišnji pobjednik Srbija je treći nositelj, a Francuska četvrti. Podsjećamo, Srbija je lani u finalu u Beogradu pobijedila Francusku, dok su ove godine obje selekcije ispale u polufinalu, Srbi u Beogradu od Argentine, a Francuzi u Cordobi od Španjolske.

Češka je postavljena za petog, SAD za šestog, Hrvatska za sedmog, a Rusija za osmog nositelja.

Svaki od nositelja će u 1. kolu Svjetske skupine za suparnika dobiti neku od selekcija koje nisu među nositeljima. U tom bubnju se nalaze Austrija, Kanada, Njemačka, Italija, Japan, Kazahstan, Švedska i Švicarska.

Ždrijeb parova Svjetske skupine održat će se u srijedu, 21. rujna u Bankgoku.

Davis Cup, nositelji Svjetske skupine:

1. Španjolska

2. Argentina

3. Srbija

4. Francuska

5. Češka

6. SAD

7. Hrvatska

8. Rusija

Vezane vijesti

Krajan započeo suradnju s Janković

Krajan započeo suradnju s Janković

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan (33) započeo je suradnju s bivšom najboljom tenisačicom svijeta, Srpkinjom Jelenom Janković… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika