20.09.2011. / 10:47

Autor: Totalsport

Murray: Tenisači bi mogli u štrajk zbog ovakvog rasporeda

Ukoliko se svi igrači slože s promjenama koje tražimo, a one se ipak ne događaju, onda moramo upozoriti što se događa u našem sportu - rekao je Murray

Andy MurrayAndy Murray- Vodeći tenisači svijeta ne boje se odlaska u štrajk ukoliko odgovorni dužnosnici što prije ne udovolje našim zahtjevima za promjenama u prenatrpanom kalendaru - sugerirao je četvrti tenisač svijeta, Britanac Andy Murray.

Već godinama najbolji tenisači svijeta upozoravaju kako je jako teško izdržati sezonu u godini u kojoj moraju nastupiti na četiri Grand Slam turnira, osam turnira iz kategorije Masters 1000, ATP World Tour Finalsu i još nekoliko turnira niže kategorije.

Španjolac Rafael Nadal, koji će ove sezone zaigrati u finalu Davis Cupa, sezonu će po svemu sudeći okončati tek 5. prosinca. Već u prvom tjednu sljedeće godine počinje nova sezona. I tako iz sezone u sezonu.

Upravo je Nadal bio najglasniji u svojim protestima glede prenatrpanog kalendara ove sezone. Andy Murray također nije zadovoljan. Još kada im se dogodi, kao obojici ove godine na U Openu, da zbog kišnih odgoda moraju igrati tri dana zaredom mečeve u mogućih pet setova, samo kako bi se plasirali u polufinale, onda stvari postaju još gore i protesti igrača još učestaliji...

- Štrajk? Moguće je i to. Znam iz razgovora s ostalim igračima da se nitko ne bi uplašio posegnuti i za takvim rješenjem, iako se nadam da do toga neće doći. No, možemo i u tome razgovarati. Igrači razmatraju i tu opciju. Ukoliko se svi igrači slože s promjenama koje tražimo, a one se ipak ne događaju, onda moramo upozoriti što se događa u našem sportu - rekao je Murray, te nastavio.

- Sjest ćemo i popričat s ljudima iz Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) i Međunarodne teniske federacije (ITF). Vidjet ćemo možemo li postići kompromis. Ako ne, onda nećemo niti sudjelovati više na tom sastanku. Ne tražimo ništa nerazumno, samo male promjene. Dva ili tri tjedna godišnje više za odmor i nekoliko turnira manje u kalendaru - zaključio je Murray.

Vezane vijesti

Roland Garros: Murray unatočv ozljedi dobio Nieminena

Roland Garros: Murray unatočv ozljedi dobio Nieminena

Britanski tenisač Andy Murray, četvrti nositelj Roland Garrosa, uz dosta je muke prošao u 3. kolo u meču protiv Finca Jarkka Nieminena, te je na… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.09.11. 16:00

strajk milionera? pogledajte zarade onih najbeznacajnijih tenisaca, vidjeti ce gdje ce strajk doci....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika