20.09.2011. / 12:16

Autor: Martina Čizmić

Lenovo na turneji predstavlja svoje novitete

Lenovo je u sklopu "Do Toura" predstavio svoje novitete - laptope, all in one računala, ali i prvu seriju tablet računala

Lenovo je u sklpu svoje "Do Tour" turneje kroz devet europskih zemalja predstavio najnovije proizvode u svojoj ponudi. Osim sada već poznatih prijenosnih računala, Lenovo je predstavio i All-in-One računala te svoju prvu seriju tablet računala.

Novi Lenovo ThinkPad Tablet računala prvi su mobilni Internet uređaji sa Google Android 3.1 platformom. Lenovo Android tablet omogućava pristup Android Marketu sa više od 250.000 aplikacija, kao i aplikacijama specijalno prilagođenim Lenovo uređajima u Lenovo App Shop servisu.

„Tablet računala su veoma personalizirani uređaji. Ponudu tableta poslovnih karakteristika smo dizajnirali tako da osiguramo bolju radnu produktivnost poslovnim korisnicima, a sigurnost i upravljačke mogućnosti IT menadžerima", rekao je Liu Jan, viši podpredsjednik i predsjednik kompanije Mobile Internet Digital Home business group, Lenovo.

Novi Lenovo tableti opremljeni su NVIDIA Tegra 2 dual-core mobilnim procesorom

ThinkPad Tablet je prvi pravi tablet u klasi poslovnih računala. Zamišljen je kao savršen uređaj za profesionalce u pokretu, ThinkPad Tablet sadrži opcionalnu digitizer olovku, USB port, ulaz za SD karticu i mini-HDMI za povezivanje sa eksternim projektorima i ekranima, kao i ThinkPad folder za tastaturu sa optičkim TrackPointom.

Podaci su sigurni zahvaljujući višestupanjskom načinu čuvanja podataka a uređaj je jednostavan za održavanje IT menadžerima zahvaljujući paketu rješenja poslovnih partnera, koji uključuje softver protiv krađe i mogućnost da se tablet onesposobi putem programa Computrace ako je izgubljen ili ukraden. Dodatne sigurnosne mjere uključuju virtualnu podršku za aplikacije uz pomoć programa Citrix, jednostavnu zero-touch primjenu uz LanDesk i sigurnu e-mail podršku dostupnu putem aplikacije Good Technology.

Sa 10,1-inčnim WXGA (1280x800) ekranom, težine 0,75 kg, ThinkPad tablet također posjeduje i IPS ekran sa Corning Gorilla staklom otpornim na ogrebotine.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Borba giganata - Apple protiv Samsunga

Borba giganata - Apple protiv Samsunga

Radi se o moćnim ljudima koji se nalaze na čelu moćnih svjetskoh kompanija. Tim Cook je šef Applea, firme koja je zahvaljujući proizvodima poput… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika