20.09.2011. / 12:50

Autor: Nacional.hr

Zabrinutost zbog Thompsonova koncerta

"SDSS još nije raspravljao o održavanju koncerta i mogućem zahtjevu da se zabrani, ali sigurno je da se ni jedan Srbin neće ugodno osjećati bude li se pjevalo Jasenovac i Gradiška Stara", izjavio je Dejan Drakulić, predsjednik vukovarskog SDSS-a i dogradonačelnik Vukovara

Marko Perković ThompsonMarko Perković ThompsonSrbima iz Vukovara nije po volji što će na koncertu povodom otvaranja Doma hrvatskih branitelja u Vukovaru nastupiti i Marko Perković Thompson.

"Gostovanje pjevača poput Thompsona ne pridonosi suživotu u Vukovaru. SDSS još nije raspravljao o održavanju koncerta i mogućem zahtjevu da se zabrani, ali sigurno je da se ni jedan Srbin neće ugodno osjećati bude li se pjevalo Jasenovac i Gradiška Stara. Očekuje se jako osiguranje, ali treba znati da će zbog koncerta u grad doći i skupine kojima će biti cilj poremetiti trenutačne odnose", izjavio je Dejan Drakulić, predsjednik vukovarskog SDSS-a i dogradonačelnik Vukovara.

"U suradnji s policijom poduzeli smo sve sigurnosne mjere. Po njihovu, mi hrvatski branitelji ne možemo u svojoj zemlji slaviti svoje obljetnice. Tko ne želi slušati tu glazbu, ne mora doći na koncert", rekao je organizator događaja i predsjednik Kluba branitelja i dragovoljaca Trpinjska cesta 1991., Mirko Brekalo.

Brekalo je kazao kako je prošlo 20 godina od Vukovarske bitke i osnutka 204. vukovarske brigade i kako ne zna kome smeta otvaranje Spomen-doma hrvatskim braniteljima. Podsjetio je kako je Thompson već nastupao u Vukovaru i kako nikad nije bilo izgreda.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 20.09.11. 14:31

O kakvoj se ludosti radi u ovom slučaju najbolje prikazuje slika, kojom jedan branitelj Marko ne smije nastupati u hrvatskom gradu Vukovaru dok u vlasti sudjeluju ljudi poput Vojislava Stanimirovića za kojeg je neki dan u Novinarskom domu silovana žena Ružica Erdelji ima sasvim konkretne optužbe.

U kakvu se ludnicu pretvorila ta "mirna integracija" svjedoči i činjenica da mnogi silovatelji žena o kojima piše Marija Slišković u svojoj knjizi "Sunčica" i danas mirno i lagodno žive u Vukovaru, prijete svakodnevno svojim žrtvama kad ih sretnu na ulicama a da glavni čovjek policije Šimundić, za isto to vrijeme, proganja branitelja Mažara što je izvjesio zastavu s hrvatskim grbom koji eto počinje s prvim bijelim poljem. A nikom nije zasmetala zastava sa petokrakom prije 2 mjeseca kada se vijeorila ispred KUD Sloga, Vijeća Europe 9, Vukovar, za vrijeme njihove radne akcije i to ista ona pod kojom se u tom istom Vukovaru pjevalo: Slobodane, Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate! Koliko su bili ozbiljni u svojim namjerama svjedoči Ovčara s 267 žrtava!

Nagradno pitanje: Dali itko zna kako se igra četnička odbojka?

Koga zanima može saznati na sljedećem linku:
http://www.youtube.com/watch?v=CYAsluFmYWk


registracija
30/12/08

csiki, 18.11.11. 08:45

Ovaj (zvonko) sto je pisao, je profesor na fakultetu i on poducava buducnost i srdi se kada kazu da RH ide prema fasizmu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika